Rájátszásüzemmódba kapcsolt a Warriors, Curry máris rekordot döntött

Los Angeles Clippers v Golden State Warriors - Game One GettyImageRank1 BASKETBALL bestof topix
OAKLAND, CALIFORNIA - APRIL 13: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors reacts after the Warriors made a basket against the LA Clippers during Game One of the first round of the 2019 NBA Western Conference Playoffs at ORACLE Arena on April 13, 2019 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az alapszakaszt itt-ott ellazsáló Golden State Warriors a rájátszás első mérkőzésére alaposan felszívta magát, és esélyt sem adott a Los Angeles Clippersnek. A játéknap többi találkozóján kivétel nélkül vendég siker született.

A kétszeres címvédő Warriors a 82 mérkőzéses alapszakaszban csak a harmadik legjobb eredményt (57 győzelem, 25 vereség) érte el, és többször is úgy tűnt, mintha a csapat képtelen lenne igazán felpörögni. A rájátszás azonban mindig más kávéház, és az oaklandiek máris régi önmagukat mutatták a parketten, amit a Los Angeles Clippers bánt.

A prímet ezúttal is Stephen Curry vitte. A kétszeres MVP 38 pontja mellé leszedett 15 lepattanót és kiosztott hét gólpasszt is. Ráadásul remekül dobott mezőnyből 16 mezőnykísérletéből 11-et pontra váltott, 12 triplakísérletéből pedig 8 esett be a gyűrűbe. Curry a meccs végére 386 playoff-triplánál tartott, amivel megdöntötte Ray Allen eddigi 385 triplás rekordját.

A GSW csapatszinten is félelmetes volt, 49,5%-kal dobtak mezőnyből, a hárompontosokat 48,7%-kal értékesítették, és összesen 31 asszisztot osztottak ki egymásnak.

A játéknap másik három találkozóján a vendégek kivétel nélkül elvették a hazai csapat pályaelőnyét. Ez leginkább a philadelphiai drukkereket lephette meg, akik azt láthatták, hogy a 76ersnek az első perceket leszámítva esélye sem volt a Brooklyn Nets ellen, hiába dobott Jimmy Butler 36 pontot, és ért el 22 pontos és 15 lepattanós dupla-duplát Joel Embiid. A másik oldalon is volt két kiemelkedő egyéni teljesítmény: D'Angelo Russel 26 pontot termelt, míg a cserepadról érkező Ed Davis 12 pontot és 18 lepattanót tett be a közösbe.

Az alapszakaszt a második legjobb mérleggel (58-24) záró Toronto Raptors is otthon kapott figyelmeztető pofont: a kanadiak az Orlando Magictől kaptak ki, D.J. Augustin 3,4 másodperccel a lefújás előtt dobta a győztes triplát.

Nyugaton a rájátszásban rutinos rókának számító San Antonio Spurs mutatta meg, hogy számolni kell velük: a texasiak a Denver Nuggets otthonában nyertek hat ponttal.

Eredmények, NBA, rájátszás:
Golden State Warriors–Los Angeles Clippers 121-104
az állás: 1-0 a Warriors javára
Denver Nuggets–San Antonio Spurs 96-101
az állás: 1-0 a Warriors javára
Toronto Raptors–Orlando Magic 101-104
az állás: 1-0 a Warriors javára
Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 102-111
az állás: 1-0 a Warriors javára

A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.