Társoldalunk:

Majdnem a büntetővonalról zsákolt a Görög Szörny - videó

2019.04.15. 08:17

A párharcaikat hazai pályán kezdő, esélyesebbnek tartott csapatok nyerték valamennyi mérkőzést az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának második, vasárnapi játéknapján.

A négy vasárnapi találkozó kettő nagyon sima volt. Az alapszakaszgyőztes Milwaukee Bucks 35 ponttal verte a Detroit Pistonst, míg a Houston Rockets 32-val a Utah Jazzt.
A Milwaukee-ban rendezett meccs az első pillanattól egyoldalú volt, olyannyira, hogy a Bucks legjobbjainak alig kellett játszaniuk. A csapat sztárja, Giannis Antetokounmpo mindössze 23 percet töltött a pályán, ám ennyi idő is elég volt számára 24 ponthoz és 17 lepattanóhoz.
Itt például egy labdaszerzés után, közel a büntetővonalról történő zsákolással is szórakoztatta a közönséget.

Az egyik legjobbját, Blake Griffint térdsérülés miatt nélkülöző Pistons már a szünetben 27 pontos hátrányban volt, s a Bucks cseresora ellen sem tudott közelebb kerülni riválisához.
Houstonban sem kellett izgulniuk a hazai drukkereknek, a Rockets végig magabiztosan vezetett, ám a Utah azért nem adta olyan könnyen magát, mint a Detroit. A vendégek a harmadik negyed végén csak 12 ponttal voltak lemaradva, aztán az utolsó 12 percben "semmisültek meg", mivel 39 pontot kaptak a zárószakaszban.
A Rocketsben James Harden volt a legjobb 29 ponttal, 10 gólpasszal és 8 lepattanóval.A legszorosabb meccset Portlandben játszották vasárnap, ahol a hazai Trail Blazers öt ponttal győzte le a az Oklahoma City Thundert. A vendégek nagyot küzdöttek, s hiába voltak a második negyedben már 19 pontos hátrányban is, a negyedik szakaszban 3-ra csökkentették hátrányukat, ám egyetlen labdájuk sem volt az egyenlítéshez a meccs során.
A találkozó legjobbja Damian Lillard volt 30 ponttal.
Bostonban a hazai Celtics 84 szerzett ponttal is magabiztosan nyert, az Indiana Pacers ugyanis 48 perc alatt mindössze 74 pontra volt képes.A Milwaukee Bucks sztárja, Giannis Antetokounmpo egy

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 1. mérkőzések:

Keleti főcsoport:
Boston Celtics-Indiana Pacers 84-74
Milwaukee Bucks-Detroit Pistons 121-86
Nyugati főcsoport:
Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder 104-99
Houston Rockets-Utah Jazz 122-90
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak, jelenleg minden párharc 1-0.