Társoldalunk:

Őrült meccsen kapott ki a címvédő az NBA-ben

2019.04.16. 08:02

A vendég Los Angeles Clippers harmincegy pontos hátrányból fordítva egyenlítette ki a címvédő Golden State Warriors elleni párharcot az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának hétfői játéknapján.

A Warriors 4 perc után sérülés miatt elveszítette centerét DeMarcus Cousinst, aki bement az öltözőbe és nem tudott viszatérni a pályára.

A Clippers hét és fél perccel a harmadik negyed vége előtt még 63-94-re állt, s innen állt fel, ami az NBA történetének legnagyobb fordítása a rájátszásban. Az eddigi rekord a Los Angeles Lakershez fűződik, amely 1989-ben 29 pontos hátrányból fordított a Seattle SuperSonics ellen.
A vendégeknél Lou Williams a cserepadról beszállva 31 pontot szerzett és kiosztott 11 gólpasszt. Az oaklandiek 16.5 másodperccel a vége előtt még egy ponttal vezettek, de ekkor jött Landry Shamet hárompontosa, amivel fordult a kocka.
A vereség mellett a Golden State elvesztette DeMarcus Cousins, aki várhatóan combsérülése miatt ebben a szezonban már nem játszhat.
Keleten a Philadelphia 76ers azt követően, hogy a párharc első mérkőzését elveszítette otthon a Brooklyn Nets-cel szemben, most egy sima, 22 pontos sikerrel egyenlített ki.

Főcsoport-negyeddöntők, 2. mérkőzések:
Keleti főcsoport:
Philadelphia 76ers-Brooklyn Nets 145-123
Az állás: 1-1
Nyugati főcsoport:
Golden State Warriors-Los Angeles Clippers 131-135
Az állás: 1-1
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.