A sírból hozta vissza a szezonját a Denver

San Antonio Spurs v Denver Nuggets - Game Two GettyImageRank2 BASKETBALL
DENVER, COLORADO - APRIL 16: Jamal Murray #27 of the Denver Nuggets puts up a three point shot against the San Antonio Spurs in the fourth quarter during game two of the first round of the NBA Playoffs at the Pepsi Center on April 16, 2019 in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Denver Nuggets 19 pontos hátrányból fordítva nyert és kiegyenlítette párharcát a vendég San Antonio Spurs ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának keddi játéknapján.

Az alapszakaszban a nyugati főcsoport második helyén végző Nuggets az első mérkőzést simán elveszítette hazai pályán a Spurs ellen, és úgy tűnt, a másodiknak is hasonló végeredménye lesz. A harmadik negyedben Gregg Popovich együttese 78-59-re is vezetett, és a záró játékrészt is hétpontos előnyből várhatta. Ekkor "őrült meg" a Nuggets fiatal irányítója, Jamal Murray, aki 24 pontjából 21-et ebben a felvonásban szerzett, kilenc dobásából mindössze egyet rontott el, két perccel a vége előtt pedig két egymás utáni triplával teljesen megroppantotta a San Antoniót.

A Nuggets ezzel megmentette a szezonját, mert 0-2-ről nem valószínű, hogy felállt volna, ráadásul a csapatok most San Antonióba mennek a következő két találkozóra, így viszont továbbra is nyílt a párharc.

Ugyancsak egyenlített hazai pályán a Toronto Raptors, amely az előző kínos vereség után bedarálta az Orlando Magic-et. Kawhi Leonard ezúttal megállíthatatlan volt, 37 pontot szerzett a kiscsatár, és Kyle Lowry is megtalálta végre a dobását (22 pont) azok után, hogy az első mérkőzésen 0 pontot szerzett.

A játéknap harmadik összecsapásán a Portland TrailBlazers 20 ponttal legyőzte az OKC Thundert, és 2-0-ra vezet összesítésben. Az oregoniak hátvédpárosa, Damian Lillard és CJ McCollum összesen 62 pontot szerzett.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 2. mérkőzések:
Keleti főcsoport:
Toronto Raptors-Orlando Magic 111-82
Az állás: 1-1
Nyugati főcsoport:
Denver Nuggets-San Antonio Spurs 114-105
Az állás: 1-1
Portland Trail Blazers-Oklahoma City Thunder 114-94
Az állás: 2-0 a Portland javára
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.