Társoldalunk:

Egyenlített a Carolina a címvédő ellen az NHL-ben

2019.04.19. 08:33

A Carolina Hurricanes kapusa, Petr Mrazek 30 védésének is köszönhetően egyenlített a címvédő Washington Capitals elleni keleti párharcban az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásának csütörtöki játéknapján.

A Hurricanes góljait Warren Foegele és Teuvo Teräväinen szerezték, míg a vendégektől Alekszandr Ovecskin talált be. A fővárosiak kézsérülés miatt várhatóan hosszú időre elveszítették támadójukat, T. J. Oshie-t, akit Foegele lökött rá szabálytalanul a palánkra 5:12 perccel a mérkőzés vége előtt. Oshie az alapszakaszban 54 ponttal zárt, így kiesése érzékeny veszteség a címvédő számára.

T.J. Oshie (balra) a sérülés pillanatábanForrás: AFP/2019 Getty Images/Grant Halverson

A nyugati főcsoportban már az ötödik mérkőzéseket rendezték: a St. Louis Blues balszélsője, Jaden Schwartz 15 másodperccel a rendes játékidő vége előtt szerzett győztes gólt a Winnipeg Jets otthonában, s juttatta összesítésben 3-2-es fórhoz csapatát.

A San Jose Sharks hazai pályán 5-2-re legyőzte a tavaly nagydöntős Vegas Golden Knightsot, így egyelőre "életben maradt": a találkozó két hazai hőse a két gólt szerző Tomas Hertl, valamint a 30 védést bemutató Martin Jones kapus volt.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők, 4. mérkőzés:
Keleti főcsoport:
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 2-1
Az állás: 2-2

5. mérkőzések:
Nyugati főcsoport:
Winnipeg Jets-St. Louis Blues 2-3
Az állás: 3-2 a St. Louis javára.
San Jose Sharks-Vegas Golden Knights 5-2
Az állás: 3-2 a Golden Knights javára.
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.