Heroikus csatában egyenlített a San Jose az NHL-ben

San Jose Sharks v Vegas Golden Knights - Game Six GettyImageRank3
LAS VEGAS, NEVADA - APRIL 21: Joe Thornton #19 of the San Jose Sharks knocks Colin Miller #6 of the Vegas Golden Knights down as they go after the puck in the second overtime period of Game Six of the Western Conference First Round during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at T-Mobile Arena on April 21, 2019 in Las Vegas, Nevada. The Sharks defeated the Golden Knights 2-1 in double overtime to even the series at 3-3. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A San Jose kétszeri hosszabbításban és emberhátrányban egyenlített a Vegas ellen A vendég San Jose Sharks vasárnap a második hosszabbításban, emberhátrányban szerzett góllal harcolta ki, hogy a hetedik mérkőzés döntsön a Vegas Golden Knights elleni párharcban az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A nyugati főcsoport-negyeddöntő hatodik meccsének rendes játékideje 1-1-es állással ért véget, az első 15 perces hosszabbítás pedig nem hozott gólt. A tavalyi nagydöntős Golden Knights az egész mérkőzésen fölényben játszott, ellenfelénél kétszer többet lőtt kapura, a második ráadás tizedik perce után pedig emberelőnybe is került. Ezt azonban bravúros módon a Sharks tudta kihasználni, a cseh Tomas Hertl találatával.

A liga történetében most fordult elő először, hogy többszöri hosszabbítás után emberhátrányban szerzett találat döntsön. A párharc a San Jose otthonában zárul kedden.

A játéknap másik találkozóján a hátrányban lévő Boston Bruins szintén a hatodik mérkőzést tudta megnyerni a Toronto Maple Leafs vendégeként. Ez a meccs kevesebb izgalmat tartogatott, a Bruins már az első harmad végén átvette a vezetést, a győzelmet pedig egy üreskapus találattal tette biztossá a hajrában.

A hetedik összecsapást kedden rendezik.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:
kelet:
Toronto Maple Leafs-Boston Celtics 2-4
A párharc állás: 3-3. nyugat:

nyugat:
Vegas Golden Knights-San Jose Sharks 1-2, kétszeri hosszabbítás után
A párharc állása: 3-3. A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.