Társoldalunk:

Heroikus csatában egyenlített a San Jose az NHL-ben

2019.04.22. 12:04

A San Jose kétszeri hosszabbításban és emberhátrányban egyenlített a Vegas ellen

A vendég San Jose Sharks vasárnap a második hosszabbításban, emberhátrányban szerzett góllal harcolta ki, hogy a hetedik mérkőzés döntsön a Vegas Golden Knights elleni párharcban az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A nyugati főcsoport-negyeddöntő hatodik meccsének rendes játékideje 1-1-es állással ért véget, az első 15 perces hosszabbítás pedig nem hozott gólt. A tavalyi nagydöntős Golden Knights az egész mérkőzésen fölényben játszott, ellenfelénél kétszer többet lőtt kapura, a második ráadás tizedik perce után pedig emberelőnybe is került. Ezt azonban bravúros módon a Sharks tudta kihasználni, a cseh Tomas Hertl találatával.

A liga történetében most fordult elő először, hogy többszöri hosszabbítás után emberhátrányban szerzett találat döntsön. A párharc a San Jose otthonában zárul kedden.

A játéknap másik találkozóján a hátrányban lévő Boston Bruins szintén a hatodik mérkőzést tudta megnyerni a Toronto Maple Leafs vendégeként. Ez a meccs kevesebb izgalmat tartogatott, a Bruins már az első harmad végén átvette a vezetést, a győzelmet pedig egy üreskapus találattal tette biztossá a hajrában.

A hetedik összecsapást kedden rendezik.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:
kelet:
Toronto Maple Leafs-Boston Celtics 2-4
A párharc állás: 3-3. nyugat:

nyugat:
Vegas Golden Knights-San Jose Sharks 1-2, kétszeri hosszabbítás után
A párharc állása: 3-3. A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.