A Görög Szörny kivégezte a Detroitot

Detroit Pistons v Milwaukee Bucks - Game One GettyImageRank2 BASKETBALL
MILWAUKEE, WISCONSIN - APRIL 14: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks reacts to a three point shot against the Detroit Pistons during Game One of the first round of the 2019 NBA Eastern Conference Playoffs at Fiserv Forum on April 14, 2019 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Stacy Revere/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Milwaukee Bucks hétfőn sorozatban negyedszer is legyőzte a Detroit Pistons csapatát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában, így másodikként került a keleti főcsoport-elődöntőbe, ahol a szintén hibátlan teljesítménnyel továbbjutó Boston Celtics csapatával mérkőzik.

Az alapszakaszgyőztes Bucks 2001 után először jutott tovább a playoffban, a mostani párharcot összesen 95 ponttal nyerte meg, ez az NBA történetének második legnagyobb különbsége egy sorozatban.
Az utolsó felvonás legjobbja Giannis Antetokounmpo volt 41 ponttal, akit nem lehetett megállítani:

A Detroit sorozatban a 14. vereségét szenvedte el a rájátszásban, 2008. május 26. óta nem győzött a playoffban, ezzel megdöntötte a New York Knicks 2001 és 2012 között felállított "negatív rekordját".
Nyugaton a Utah Jazz Donovan Mitchell vezérletével elkerülte a kiütést a Houston Rockets ellen, a 22 éves játékos 31 pontjából 19-et a zárónegyedben szerzett, ennek is köszönhetően csapata 3-1-re szépített a párharcban.

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők
Keleti főcsoport:
Detroit Pistons-Milwaukee Bucks 104-127
A párharc végeredménye: 4-0 a Milwaukee javára.
Nyugati főcsoport:
Utah Jazz-Houston Rockets 107-91
Az állás: 3-1 a Houston javára.
A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.