NHL: drámai meccsen jutott tovább a Dallas

Nashville Predators v Dallas Stars - Game Six GettyImageRank2
DALLAS, TEXAS - APRIL 22: The Dallas Stars celebrate the game winning goal against the Nashville Predators in overtime of Game Six of the Western Conference First Round during the 2019 Stanley Cup Playoffs at American Airlines Center on April 22, 2019 in Dallas, Texas. The Stars advanced to the next round of the 2019 Stanley Cup Playoffs. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Dallas Stars hétfőn hosszabbításban szerzett góllal győzött a vendég Nashville Predators ellen, és ezzel főcsoport-elődöntőbe jutott az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A Stars 3-2-es előnnyel várhatta a négy győzelemig tartó párharc hatodik összecsapását, amelyet hazai közönség előtt vívhatott meg. A Nashville megnyerte saját divízióját az alapszakaszban, és második kiemeltként jutott a playoffba, a hetedik helyen kvalifikáló Dallast tartották esélytelenebbnek a csata előtt.

A texasi csapat azonban borította a papírformát, akárcsak a többi, már korábban a második fordulóba jutó nyugati együttes (Colorado, St. Louis). A hatodik mérkőzés hosszabbításában a svéd hátvéd, John Klingberg döntött.

Ez azt jelenti, hogy az NHL négy divíziójának győztese már az első körben búcsúzott (Tampa Bay, Calgary, Nashville), és a negyedik is csatlakozhat hozzájuk.

Ugyanis a címvédő Washington Capitals nem tudta behúzni a negyedik győzelmet a Carolina Hurricanes vendégeként, a hazai csapat 5-2-re megnyerte a hatodik meccset, így jöhet a mindent eldöntő hetedik összecsapás.

Itt a rutinos csapatkapitány, Justin Williams bravúros gólja:

View this post on Instagram

Mr. #Game7 wanted it and he got it. #StanleyCup

A post shared by NHL (@nhl) on

Eredmények, főcsoport-negyeddöntők:

Keleti főcsoport:
Carolina Hurricanes-Washington Capitals 5-2
Az állás: 3-3
A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.
Nyugati főcsoport:
Dallas Stars-Nashville Predators 2-1 - hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 4-2 a Dallas javára.