Vágólapra másolva!
A korábbi sportújságíró, Kelli Tennant beperelte az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Sacramento Kings új edzőjét, Luke Waltont.

Waltont április 12-én menesztette a Los Angeles Lakers, miután LeBron James első lakerses szezonja katasztrofálisan sikerült, és mivel a szupersztár sosem jött ki jól a trénerrel, utóbbinak mennie kellett három rossz idény után. Két nappal később viszont már alá is írt a Sacramento Kingshez, gyorsan kapott tehát egy új lehetőséget.

2014 és 2016 között a Golden State Warriorsnál volt Steve Kerr segédezője, és a 2015-16-os idény elején NBA-rekordot állított fel. Ekkor Kerr ugyanis nem tudta irányítani a csapatot, mert hátműtéten esett át, a helyét átvevő Walton pedig zsinórban 24 győzelemmel kezdte a szezont.

LeBron James és Luke Walton soha nem jöttek ki jól egymással Forrás: AFP/2019 Getty Images/Yong Teck Lim

Az oaklandi időszak alatt történt az az eset is, ami miatt Kelli Tennant beperelte Waltont. A hölgy azt állítja, hogy a játékosként két NBA-bajnoki címet szerző férfi meghívta őt a hotelszobájába, hogy segítsen neki előszót írni a könyvéhez.

A beszélgetés viszont más irányt vett, Walton állítólag az ágyra lökte Tennantet, leszorította, majd vetkőztetni kezdte.

Miután a hölgy hangosan próbált segítséget kérni, a tréner észbe kapott, és elengedte a nőt, aki azonnal távozni szeretett volna, de az ajtó előtt Walton újra elkapta, és a falhoz szegezte. Tennant ekkor már pánikba esett, végül Walton kiengedte az ajtón.

Hogy miért most került nyilvánosságra az eset, arról nem lehet tudni, viszont Walton komoly büntetésre számíthat, ha a vád bizonyítást nyer. A Sacramento közleményben jelezte, hogy mindenben támogatja a vizsgálatot, míg a Lakers teljesen elhatárolódik a történtektől, mondván: nem akkor történt, amikor az együttest ő irányította, ráadásul már semmilyen kapcsolatban nem állnak vele.

Ő az, akivel a vád szerint erőszakoskodott Walton: