NHL: kiesett a címvédő Washington

Carolina Hurricanes
WASHINGTON, DC - APRIL 24: The Carolina Hurricanes celebrate victory over the Washington Capitals in Game Seven of the Eastern Conference First Round during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at the Capital One Arena on April 24, 2019 in Washington, DC. The Hurricanes defeated the Capitals 4-3 in the second overtime period to move on to Round Two of the Stanley Cup playoffs. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Carolina Hurricanes szerdán kétszeri hosszabbítás után nyerte meg a címvédő Washington Capitals elleni párharcának hetedik, mindent eldöntő mérkőzését, amivel utolsó csapatként jutott a főcsoport-elődöntőkbe az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

Pedig ígéretesen kezdett a házigazda Capitals, hiszen a 7. perc közepén már 2-0-ra vezetett. A második harmad közepén szépített ugyan a vendégcsapat, de a fővárosiaknak négy perc sem kellett ahhoz, hogy ismét a kétgólos legyen a különbség. A Hurricanes azonban nem engedte magát lerázni: a felvonás végén csökkentette a különbséget, majd a harmadik játékrész elején egyenlített. A dupla ráadásban már egyértelműen a vendégek voltak fölényben - 18-szor veszélyeztették a kaput a házigazdák hat lövésével szemben -, és Brock McGinn 92. percben szerzett gólja a Carolina továbbjutását jelentette.

A fővárosiak kulcsemberei közül Alekszandr Ovecskin és Nicklas Bäckström is gól nélkül maradt. Az orosz csatár a mérkőzés után elsőként a fáradtságot említette, bár nem kifogásként. "Mindkét csapat nagyon fáradt, a játékosok sokat voltak jégen"- mondta Ovecskin. Bäckström szerint akkor hibáztak, amikor a rendes játékidőben 3-1-es vezetésük után hagyták kiegyenlíteni az ellenfelet. "Meg kellett volna találnunk annak a módját, hogy a kétgólos előnyünket megtartsuk" - hangsúlyozta önkritikusan a svéd hokis.

Pedig az alapszakaszban a Washington mind a négy találkozásuk alkalmával a Hurricanes fölé kerekedett, és a rájátszást is két győzelemmel kezdte, végül mégis búcsúzott. A Capitals az elmúlt négy idényben sikerrel vette a rájátszás első akadályát. A Calgary Flames, a Nashville Predators és a Tampa Bay Lightning búcsúját követően a Washington kiesésével a negyedik divíziós csoport győztese sem élte túl az első fordulót az idei playoffban. A Carolina Hurricanes következő ellenfele a New York Islanders lesz.

Eredmény, főcsoport-negyeddöntő:
Keleti főcsoport:
Washington Capitals-Carolina Hurricanes 3-4 - kétszeri hosszabbítás után
A párharc végeredménye: 4-3, a Carolina javára.