Társoldalunk:

NHL: történelmi söpréssel jutott főcsoportdöntőbe a lesajnált csapat

2019.05.04. 08:49

A Carolina Hurricanes pénteken újra legyőzte a vendég New York Islanders csapatát, és így veretlenül jutott tovább az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) keleti főcsoport-elődöntőjéből.

A Hurricanes történetében először nyert párharcot vesztett mérkőzés nélkül, amivel másodjára okozott meglepetést az idei rájátszásban azt követően, hogy az első fordulóban kiejtette a címvédő Washington Capitals csapatát. Rod Brind'Amour együttese mindössze negyedszer jutott a playoffba 2002 óta, de minden alkalommal eljutott legalább a főcsoportdöntőig.
Az alapszakaszban több pontot gyűjtő New York Islanders esélyesebben érkezett a párharcra, amit az is mutatott, hogy a főcsoport-negyeddöntőben szintén veretlenül ütötték ki a rájátszásokban hagyományosan jól szereplő Pittsburgh Penguins csapatát. 

A Dallas egy győzelemre van attól, hogy kövesse a Carolinát, miután a St. Louis elleni párharc ötödik mérkőzésén 2-1-re tudott győzni idegenben. A mérkőzés hőse a 38 lövést hárító Ben Bishop volt, aki éppen a Bluesban kezdte profi pályafutását.

Eredmények, főcsoport-elődöntők:
Keleti főcsoport:
Carolina Hurricanes-New York Islanders 5-2
A párharc végeredménye 4-0 a Carolina javára.

Nyugati főcsoport:
St. Louis Blues-Dallas Stars 1-2
Az állás: 3-2 a Dallas javára.
A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart.