A St. Louis egyenlített az NHL nyugati döntőjében

St Louis Blues v San Jose Sharks - Game Two GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
SAN JOSE, CALIFORNIA - MAY 13: Robert Bortuzzo #41 of the St. Louis Blues celebrates his goal against the San Jose Sharks in Game Two of the Western Conference Final during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at SAP Center on May 13, 2019 in San Jose, California. Thearon W. Henderson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A St. Louis Blues 4-2-re nyert a San Jose Sharks otthonában hétfőn, így két mérkőzés után egyenlített az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nyugati főcsoportdöntőjében.

A meccs első és második felvonását is góllal kezdte a Blues, a Sharks a második felvonás közepén Logan Couture duplájával két perc alatt egyenlített. A védő Robert Bortuzzo találatával vette vissza a vezetést a vendégcsapat, amely az 57. percében biztosította be győzelmét.

Ezt megelőzően a San Jose és St. Louis párharcában a legutóbbi hat összecsapáson mindig a házigazda nyert, előbbi négyszer, utóbbi kétszer bizonyult jobbnak. A Blues két éve nem tudott győzni a Sharks vendégeként.

A St. Louis Blues gólöröme Forrás: AFP/2019 Getty Images/Thearon W. Henderson

A mérkőzés hőse Bortuzzo volt, aki 2-2-es állásnál szerzett fontos találatot. A 30 éves védő az NHL-ben 31. playoff-mérkőzésén először volt eredményes, a ligában összesen 366 fellépésén ez volt a 15. gólja. Bortuzzo legutóbb 18 évesen lőtt gólt a rájátszásban, akkor a Kitchener Rangers csapatában az Ontario Hockey League-ben vitézkedett.

A vesztes Sharks továbbra is bízhat Couture jó formájában, akinél a pontokat és a gólokat tekintve sincs eredményesebb játékos az idei rájátszásban. A San Jose 30 éves kanadai hokisa 19 pontnál, azon belül 13 találatnál jár már az idei playoffban, karrierje során pedig 100 pontnál tart a rájátszásban. Ebben az évtizedben ezt az álomhatárt még csak három játékos - Sidney Crosby (123), Patrick Kane (109) és Jevgenyij Malkin (106) - érte el.

Eredmény, nyugati főcsoportdöntő, 2. mérkőzés:
San Jose Sharks-St. Louis Blues 2-4
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.