Kiütéssel került karnyújtásra a nagydöntőtől a St. Louis Blues

St Louis Blues v San Jose Sharks - Game Five GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
SAN JOSE, CALIFORNIA - MAY 19: Micheal Haley #18 of the San Jose Sharks grabs ahold of Jay Bouwmeester #19 of the St. Louis Blues in the third period of Game Five of the Western Conference Final during the 2019 NHL Stanley Cup Playoffs at SAP Center on May 19, 2019 in San Jose, California. Thearon W. Henderson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A vendég St. Louis Blues nagyon magabiztosan, 5-0-ra megnyerte vasárnap a San Jose Sharks elleni párharcának ötödik mérkőzését, s ezzel először vette át a vezetést az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nyugati főcsoportjának döntőjében.

A vendégek a 6. percben szereztek vezetést, majd a második harmad elején újabb két találatukkal már megnyugtató előnyre tettek szert. A harmadik játékrészt emberelőnyös góllal kezdte a St. Louis, amely legjobbja, Jaden Schwartz harmadik találatával állította be a végeredményt az 57. percben.

A Sharks nehezen viselte a hazai vereséget, erőtlen játékához - 21 lövésével szemben a vendégeknek 40 olyan lövésük volt, ami eltalálta a kaput - hozzájárult, hogy nyolc kisbüntetésük mellett a záró harmadban két játékosuk kapott tízperces fegyelmit.

A rendezettebb és fegyelmezettebb Blues mindössze három kétperces büntetéssel zárta a találkozót.
A St. Louisban az orosz csatár, Vlagyimir Taraszenko gólra váltott büntetője mellett két gólpasszal zárt, míg a kanadai kapus, Jordan Binnington 21 védett lövéssel hibátlan teljesítményt nyújtott.

Taraszenko tűpontos büntetője:

View this post on Instagram

Penalty shot. Upstairs. #BudLightBeauty.

A post shared by NHL (@nhl) on

Schwartz 12 gólnál tart a rájátszásban, az alapszakaszban 69 mérkőzésen 11-szer volt eredményes. A 26 éves kanadai csatárnak ez már a második mesterhármasa volt a most zajló playoffban, hasonlóra legutóbb a Detroit Red Wings svéd csatára, Johan Franzen volt képes 2008-ban.
Taraszenko a klub történetének első sikeres büntetőjét könyvelheti el a rájátszásban, ezt megelőzően Jimmy Roberts próbálkozhatott, de az 1968-as playoffban hibázott.
A párharc hatodik felvonását helyi idő szerint kedden este - magyar idő szerint szerdán hajnalban - St. Louisban rendezik, a Blues tehát egy hazai győzelemmel bejuthat a nagydöntőbe, ahol legutóbb 1970-ben szerepelt.

Eredmény, nyugati főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
San Jose Sharks-St. Louis Blues 0-5
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a St. Louis javára.