Sisak nélkül ütötte el ellenfelét a megvadult hokis - videó

2019 NHL Stanley Cup Final - Game One GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
BOSTON, MASSACHUSETTS - MAY 27: Torey Krug #47 of the Boston Bruins checks Robert Thomas #18 of the St. Louis Blues during the third period in Game One of the 2019 NHL Stanley Cup Final at TD Garden on May 27, 2019 in Boston, Massachusetts. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A végső győzelemre esélyesebbnek tartott Boston Bruins hazai pályán nyert a St. Louis Blues ellen hétfőn az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nagydöntőjének első mérkőzésén.

A finálé nyitómeccsét a vendég Blues kezdte jobban, amely a 8. percben Brayden Schenn lövésével megszerezte a vezetést, majd a második harmad első percének végén Vlagyimir Taraszenko megduplázta az előnyt. Ebben a játékrészben aztán a Boston átvette az irányítást, nem sokkal később Connor Clifton révén szépített, majd Charlie McAvoy emberelőnyös góljával egyenlített a Bruins.

A záró harmadban aztán a playoffban folyamatosan remeklő negyedik sora villant a Bostonnak, Sean Kuraly találatával már a hazaiak vezettek.

Tíz és fél perc volt hátra a mérkőzésből, amikor a találkozó legemlékezetesebb jelenete történt.

A Boston kapusa előtt a St. Louis szélsője, David Perron rendesen megdolgozta az ellenfél védőjét, Torey Krugot, akinek még a sisak is lekerült a fejéről. Miután Perron otthagyta, Krug felpattant, és elborult tekintettel elkezdett sprintelni, hogy az első szembejövő Blues-játékoson bosszút álljon. Addigra a korong átkerült a vendégek harmadába, ahonnan az újonc, még csak 19 éves Robert Thomas próbált felszabadítani. Beleért a pakkba, ekkor érkezett gyorsvonatként a sisak nélküli Krug, és lemészárolta a csatárt.

A bírók egyik oldalra sem ítéltek kiállítást, és szerencsére Thomas is túlélte az esetet. Az utolsó percekben kapus nélkül támadott a St. Louis, ezt használta ki Brad Marchand, aki betalált az üres kapuba, beállítva a 4-2-es végeredményt. Ez sem szegte a Blues kedvét, amely tovább harcolt, Vlagyimir Taraszenko egyik bombája a Boston 42 éves, 206 centis kapitányát, Zdeno Charát találta el, akinek alkarjából ömleni kezdett a vér.

A hősies blokk viszont megmentette a csapatát, amely így 1-0-s előnybe került a négy győzelemig tartó fináléban.

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:

Boston Bruins-St. Louis Blues 4-2
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Boston javára.