Társoldalunk:

Hirtelen halál hozta meg a St. Louis történelmi győzelmét a döntőben

2019.05.30. 08:15

A St. Louis Blues szerdán történetében először nyert mérkőzést az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nagydöntőjében, miután az eddigi finálékban lejátszott tizenhárom mérkőzését kivétel nélkül elvesztette. 

A Blues ráadásul az esélyesebbnek tartott Boston Bruins vendégeként tudott győzni hosszabbítás után, amivel két mérkőzés után kiegyenlítette a két csapat párharcát.

A rendes játékidő végeredménye már az első harmadban kialakult, miután az 5. percben Charlie Coyle vezetést szerzett emberelőnyből a hazaiaknak, erre szűk öt perccel később válaszolt Robert Bortuzzo. A Blues azonban nem örülhetett sokáiág, 40 másodperc múlva ismét a hazaiaknál volt az előny Joakim Nordström találatával. A 15. percben megvillant a Blues orosz gólvágója, Vlagyimir Taraszenko, aki sorozatban nyolcadik mérkőzésén szerzett pontot, miután estében, fonákkal be tudta kotorni a korongot.

Hiába játszott energikusabban a St. Louis a második és a harmadik játékrészben, a rájátszás eddigi legjobb játékosa, Tuukka Rask állta a sarat a Boston kapujában.

Jöhetett a hosszabbítás, ahol egykapuzott a Blues, és végül egy késleltetett kiállítás során a svéd bekk, Carl Gunnarson bombázott kapásból a kapuba, megszerezve karrierje első playoff-gólját, valamint a Blues történetének első döntőbeli sikerét 13 egymás utáni vereséget követően.

Eredmény, Stanley Kupa-döntő, 2. mérkőzés:

Boston Bruins-St. Louis Blues 2-3 - hosszabbítás után
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-1