Kiütéssel bosszulta meg az elveszített pályaelőnyt a Boston Bruins

2019 NHL Stanley Cup Final - Game Three GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
ST LOUIS, MISSOURI - JUNE 01: Marcus Johansson #90 of the Boston Bruins is congratulated by his teammates after scoring a third period goal against the St. Louis Blues in Game Three of the 2019 NHL Stanley Cup Final at Enterprise Center on June 01, 2019 in St Louis, Missouri. Jamie Squire/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A vendég Boston Bruins 7-2-re nyert a St. Louis Blues ellen magyar idő szerint vasárnap hajnalban, az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nagydöntőjének harmadik mérkőzésén. A bajnoki cím megszerzésére esélyesebbnek tartott Bruins ezzel újra visszavette a vezetést a Stanley-kupáért folyó, négy győzelemig tartó párharcban.

A vendég Boston gyakorlatilag az első harmad végére eldöntötte a találkozót, ugyanis a 20. percben már 3-0-ra vezetett Patrice Bergeron, Charlie Coyle és Sean Kuraly góljaival. Aztán a második felvonás első percében David Pastrnak négyre növelte a Bruins előnyét, és hiába javult fel ezek után a St. Louis játéka, a hátrány már túl nagy volt. 5-2-re tudott felzárkózni a hazai együttes, de az utolsó percekben a Boston egy üreskapus és egy emberelőnyös góllal lezárta a mérkőzést.

A Blues újonc kapusát, Jordan Binningtont le kellett cserélni az 5. bekapott gól után, fontos kérdés, mennyire tudja összeszedni magát a következő találkozóra. A mérkőzés hőse a Boston hátvédje, az első meccsen sisak nélkül mészároló Torey Krug volt, aki egy gól mellett három asszisztot is jegyzett.

Összesen négy pontja új klubrekord, a patinás alakulat történetében még senkinek nem jött össze ennyi egy döntőbeli mérkőzésen, pedig olyan legendák játszottak a csapatban, mint Bobby Orr, Phil Esposito, Johnny Bucyk, Cam Neely, vagy éppen Ray Bourque.

A St. Louis még mindig vár az első hazai Stanley-kupadöntős győzelmére, jelenleg 7 meccsen 7 vereség a mérlege. Ezen magyar idő szerint kedd hajnalban javíthat, a párharc negyedik mérkőzésén.

Eredmény, Stanley Kupa-döntő, 3. mérkőzés:

St. Louis Blues-Boston Bruins 2-7
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Boston javára.