Társoldalunk:

Rálőttek a sztársportolóra egy kávézóban - videó

2019.06.10. 10:54

Magyar idő szerint hétfő hajnalban rálőttek a korábbi kiváló baseballjátékosra, David Ortizra. A Boston Red Sox egykori klasszisa hazájában, a Dominikai Köztársaságban ült egy kávézóban, amikor a merénylet történt.

Ortiz a karibi ország fővárosában, Santo Domingóban mulatott a Dial Bar and Lounge nevű helyen, amikor helyi idő szerint este kilenc előtt tíz perccel egy fegyveres mögé lépett, és hátbalőtte. A videón látszik, ahogy a 43 éves, Big Papi becenévre hallgató Ortiz leborul a székéről, a teraszon pedig kitör a pánik.

Az első hírek arról szóltak, hogy a korábbi tízszeres All-Star játékost fegyveres rablás közben érte a lövés, de a felvételből világosan kiderül, hogy ez egy gyilkossági kísérlet volt. Ortizt azonnal kórházba szállították, ahol megoperálták, édesapja szerint az állapota stabil, és nagyon jók az esélyei a teljes felépülésre. A támadót a helyszínen elkapták a civilek, és miután jól összeverték, átadták a rendőrségnek. Az indítéka egyelőre nem ismert.

Ortiz 20 szezon játszott a profi baseball ligában (MLB), ebből 14-et a Boston Red Sox színeiben, amellyel három bajnoki címet nyert. 2016-os visszavonulása után a patinás klub visszavonultatta 34-es számú mezét.