Társoldalunk:

Sérülésük ellenére ragaszkodik kulcsjátékosaihoz a Golden State Warriors

2019.06.15. 14:52

A Golden State szeretné megtartani két meghatározó kosárlabdázóját, Kevin Durantot és Klay Thompsont.

A Warriors vezetősége annak ellenére ragaszkodik a játékosaihoz, hogy mindketten komoly sérülést szenvedtek a héten és emiatt hosszú kihagyásra kényszerülnek.
Bob Myers vezérigazgató és Steve Kerr vezetőedző is tisztában van a két kosaras értékeivel, ezért egyformán amellett érvelnek, hogy maradniuk kellene.

Kevin Durant június 9-én sérült meg, a Toronto Raptors elleni nagydöntő ötödik meccsénForrás: AFP/2019 Getty Images/Gregory Shamus

Durant szerződésében van egy olyan opció, hogy az utolsó év előtt távozhat, Thompsonnak pedig júliustól már nincs érvényes megállapodása.

Előbbi hétfőn, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjének ötödik mérkőzésén Achilles-ín-szakadást szenvedett, utóbbinak pedig a csütörtöki hatodik találkozón elszakadt az elülső keresztszalagja a bal térdében. A felépülésük várhatóan legalább kilenc hónapot vesz majd igénybe.
A Golden State Warriors címvédőként 4-2-re alulmaradt a Toronto Raptorsszel szemben. Utóbbi csapat az NBA történetének első kanadai bajnoka lett.