A magyar válogatott kosaras volt a Los Angeles Lakers legjobbja

Horizontal
Rosco Allen of Hungary score during a Group C basketball match at the FIBA Eurobasket 2017 in Cluj Napoca, Romania September 5, 2017. / AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint kedd hajnalban elkezdődött az észak-amerikai profi kosárbajnokság (NBA) nyári ligája. Az NBA egyik legpatinásabb csapatában pályára lépett a magyar válogatott Allen Rosco is, és remek teljesítményt nyújtott.

A nyári liga (Summer League) egy olyan minitorna, ahol az NBA csapatai főleg fiatalokkal, és/vagy érvényes szerződéssel nem rendelkező kosarasokkal szerepelnek. A Los Angeles Lakers meghívta a legutóbbi idényt Japánban töltő Allen Roscót, és mivel játékosállománya szinte teljesen kiürült, várhatóan óriási harc lesz azért, hogy valaki bekerüljön a nagycsapatba.

A magyar válogatott magasembere nem is kezdhette jobban a háziversenyt. A Lakers ugyan 106-79-es vereséget szenvedett a Miami Heat ellen,

de ő volt csapata legeredményesebb játékosa.

Csereként beállva 18 percet kapott, ezalatt 13 pontot szerzett (8 mezőnykísérletéből 4 volt jó, ötből két triplát bedobott), leszedett négy lepattanót, volt egy gólpassza, a labdát pedig egyszer sem adta el.

Allen Rosco bemutatkozása remekül sikerült a nyári ligában Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Folytatás szerda hajnalban a Golden State Warriors fiataljai ellen.