Társoldalunk:

38 évesen meghalt a New York Giants Super Bowl-győztes irányítója

2019.07.04. 09:48

38 éves korában meghalt a New York Giants korábbi Super Bowl-győztes irányítója, Jared Lorenzen.

Az egykori játékost múlt hét pénteken kellett kórházba szállítani, mert a rossz vese- és szívműködése miatt elkapott egy súlyos fertőzést. Az életét azonban ott sem tudták megmenteni, helyi idő szerint szerdán elhunyt.

Lorenzen a 2000 és 2003 között a Kentucky Egyetemre járt, ahol több rekordot is megdöntött. Inkább elképesztő testfelépítéséről volt híres, mint a remek passzkészségéről, 193 centis magasságához 130 kiló párosult. 

A 2004-es drafton nem kelt el, de később leigazolta a New York Giants, egészen 2008-ig játszott a csapatnál Eli Manning cseréjeként. Összesen négyszer lépett pályára, tagja volt a 2008-as bajnokcsapatnak, amely a Super Bowlban hatalmas meglepetésre legyőzte az addig hibátlanul menetelő New England Patriotsot.

A sikeres döntő után a csapat megvált tőle, ezután már csak alsóbb ligákban, valamint fedett pályás bajnokságokban játszott. 2013 karácsonyán azonban sípcsonttörést szenvedett, a súlyos sérülés után befejezte a sportot.

Ezzel együtt az egészségi állapota is rohamosan romlani kezdett, a kevés mozgás miatt visszatértek a súlyproblémái, 2017-re elérte a 230 kilogrammot. Ekkor saját kihívást kezdeményezett, aminek eredményeként 2018 tavaszára megszabadult 45 kilótól.

Sajnos az akció már későn jött, a veséje és a szíve sem bírta el a testét.