Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárligában (NBA) szereplő Oklahoma City Thunder a Houston Rocketshez cserélte szupersztárját, Russell Westbrookot, cserébe a kilencszeres All-Star Chris Paul érkezik.

Az üzlet nem sok embert lepett meg, az Oklahomát egy héttel ezelőtt sokkolta Paul George azzal, hogy szeretne elmenni, ennek a csapat eleget tett, innentől pedig egyértelmű volt, hogy Westbrook sem folytatja a klubnál, mert teljes újjáépítésbe kezdenek.

Westbrook a 2008-as NBA-drafton került a csapathoz, azóta csak itt játszott, a 2016-17-es idényben megválasztották a liga legértékesebb játékosának (MVP), miután végrehajtotta azt a bravúrt, hogy tripladuplát (kétszámjegyű érték pontból, lepattanóból és asszisztból) átlagolt, erre korábban csak Oscar Robertson volt képes még 1962-ben.

Azóta Westbrook ezt kétszer megismételte, ő tehát a liga történetének egyetlen olyan játékosa, akinek ez több szezonban is összejött.

Hiába azonban ez a páratlan eredmény, csapatszinten Kevin Durant 2016-os távozása óta nem jöttek a sikerek, az OKC soha nem jutott túl a rájátszás első körén, miközben az irányítót rengetegen kritizálták, hogy a csapatérdeket mindig feláldozta azért, hogy saját statisztikáit felturbózza.

2019 őszétől pont ellentétes mezben látjuk majd őket Forrás: Heat Nation

Cserébe az a Chris Paul érkezik, akit az elmúlt évtized legjobb irányítójaként tartanak számon, de az előző két houstoni évében nagyon lelassult és az öregedés jeleit mutatta. A Rockets két évet adott a James Harden-Chris Paul párosnak, hogy bajnok legyen, de a Golden State mindkétszer búcsúztatta őket a playoffban: először összesítésben 3-2-re vezettek, de Paul sérülés miatt kihagyta a 6. és a 7. meccset, a csapat mindkettőt elveszítette, és kiesett a nyugati döntőben, másodszor pedig nem tudták kihasználni Kevin Durant sérülését a Warriorsnál.

Houstonban ismét összeáll a Harden-Westbrook duó, amely 2009 és 2012 előtt már együtt játszott az OKC-nél, utolsó évükben döntőbe jutottak. Viszont mindketten labdaigényes játékosok, anélkül pedig semmit nem érnek, és mivel ezt a sportot még mindig csak egy labdával játsszák, ezért nagyon nehéz elképzelni, hogy működjön a dolog.

Valaki már csinált is egy képet arról, mi várható majd a pályán Harden és Westbrook között:

Add már ide, én akarok 50 pontot dobni! Forrás: NBA Buzz

Paul mellett négy elsőkörös draftjog is érkezett a Thunderhöz, amelynek a következő hét évben 15 (!) elsőköröse van, ez egészen példátlan, valamint remek alapanyag az újjáépüléshez, viszont a most 34 éves Paulnak még 3 évig összesen 124 millió dollárt fognak fizetni.