Vágólapra másolva!
Augusztus 31-én kezdődik Kínában a férfi kosárlabdázók világbajnoksága. Az Egyesült Államok válogatottja a torna favoritja, de a csapat házatáján történtek miatt nem olyan toronymagas esélyes, mint a korábbi világbajnokságokon.

LeBron James, Kevin Durant, Anthony Davis, James Harden. Négy olyan NBA-sztár, akik már korábban jelezték, hogy nem kívánnak részt venni az augusztus 31-én kezdődő kosárlabda-vb-n. Az amerikai válogatott szövetségi kapitányának (aki egyben a San Antonio Spurs edzője is), Gregg Popovich-nak azonban nem csak a négy kiváló játékos lemondását kellett elfogadnia, hanem folyamatosan jönnek a hírek, hogy más játékosok sem akarnak szerepelni a kínai tornán. Damian Lillard, DeMar DeRozan és Bradley Beal is napokban jelentette be, hogy inkább a következő NBA-szezonra készülnének a válogatott helyett.

Ha továbbra is folyamatosan mondják le szereplést a játékosok, akkor könnyen veszélybe kerülhet az Egyesült Államok címvédése.

LeBron James nem lesz ott az idei világbajnokságon Forrás: AFP/2012 Getty Images/Patrick Smith

A spanyolok lehetnek a TEAM USA legnagyobb kihívói. A Gasol-testvérek szereplése kérdéses, viszont felnőtt egy generáció a 2006-os világbajnok válogatottnál, akik bárkit megverhetnek. Ricky Rubio, Alex Abrines, Nikola Mirotic és a két Hernangomez olyan minőséget jelentenek, ami garacia lehet a sikerre a spanyoloknál.

Az olimpiai ezüstérmes szerbeknél vállalta a világbajnoki szereplést az NBA egyik legjobb játékosa Nikola Jokics.

A klasszis center mellett, ha Bogdan Bogdanovics és Milos Teodoszics is egészségesen tud résztvenni a vb-n, akkor Szerbiával éremesélyesként kell számolni, ami kis szerencsével arany is lehet.

A spanyolok és a szebek mellett Franciaország, Litvánia, Olaszország, Kanada és Ausztrália is okozhat gondot Gregg Popovich válogatottjának.

Bő egy hónapja van a legendás mesternek, hogy a rendelkezésre álló játékosokból egy ütőképes csapatot rakjon össze, amely a megszokott magabiztossággal meg tudja nyerni a vb-t.

Az ötszörös NBA-bajnok edzőnek bő egy hónap áll rendelkezésére, hogy felkészítse a rendelkezésre álló játékosokat és egy ütkőképes válogatottat alakítson ki, amely a megszokott mértékben dominálhat a világbajnokságon.