Saját felesége ölette meg a korábbi NBA-sztárt

Lorenzen Wright utoljára a Cleveland Cavaliersben játszott. 34 évet élt, felesége ölette meg
Vágólapra másolva!
30 év börtönre ítélték Sherra Robinson-Wrightot, aki bevallotta, hogy segített megölni férjét, a korábbi NBA-játékost, Lorenzen Wrightot. Az eset még 2010-ben történt, de a feleség csak most ismerte be tettét.

Lorenzen Wright 1996 és 2009 között játszott az NBA-ben, a Los Angeles Clippers, az Atlanta Hawks, a Memphis Grizzlies, a Sacramento Kings és a Cleveland Cavaliers színeiben. Összesen 778 mérkőzésen lépett pályára.

Bő egy évvel visszavonulása után, 2010. július 18-án tűnt el Memphis melletti otthonából, de a családja csak négy nappal később jelentette az esetet a rendőrségen. A holttestét 28-án találták meg néhány kilométerrel arrébb egy erdei bekötőút mellett, tele golyóütötte sebekkel.

Kiderült, hogy megtámadták, ugyanis az utolsó cselekedete az volt, hogy felhívta a 911-et, a felvételeken a hívás közben 11 lövés hallatszik.

Hosszú évekig nem tudták megoldani az esetet a nyomozók, aztán 2017. november 9-én megtalálták a gyilkos fegyvert a Memphistől kb. 100 kilométerre található Walnut-tóban.

Lorenzen Wright utoljára a Cleveland Cavaliersben játszott. 34 évet élt, felesége ölette meg Forrás: theshaderoom

A nyomozók beazonosították a pisztolyt, ami Billy Ray Turneré volt, aki a Wright-család házához közeli baptista templomban szolgált diakónusként, ugyanide járt Sherra Wright-Robinson is. Turnert 2017. december 5-én őrizetbe vették és vádat emeltek ellene, aki Wright-Robinson ellen vallott, így az özvegyet is letartóztatták, egészen idáig előzetesben ült, miközben mindent tagadott.

Némileg váratlanul, 2019. július 25-én aztán megtört, és bevallotta, hogy segített férje meggyilkolásában.

Az indítékot nem árulta el, de a korábbi kosaras édesanyja szerint fia egymillió dolláros életbiztosítása lehetett az, amit azóta az exfeleség elköltött.

Wright-Robinsonra 30 évnyi börtönbüntetés jár (ebből 20 hónapot már letöltött), legkorábban kilenc év múlva szabadulhat.