Társoldalunk:

Még egy szezonra visszatér az NBA elnyűhetetlen veteránja

2019.08.06. 07:52

Vince Carter 42 évesen egy utolsó szezonra még aláírt az észak-amerikai profi kosárlabda-ligában (NBA) szereplő Atlanta Hawks csapatához.

Az amerikai sportlap a ligához közeli forrásokra hivatkozva számol be a hírről, hogy a 42 éves, nyolcszoros All-Star-válogatott, olimpiai bajnok (2000-ben Sydney-ben volt tagja a győztes amerikai csapatnak) egy újabb szezonra írt alá az Atlanta Hawks csapatához, de immár biztosra vehető, hogy ez lesz az utolsó idénye.

Carterre egyféle mentorként számítanak a csapatnál, ahol a keret fele 23 éven aluli játékosokból áll, azaz olyan fiataloknak kell átadnia a tapasztalatát, akik jó része még meg sem született, amikor ő már a Toronto Raptorsban pattogatott.

Amennyiben Carter játszani is fog a 22. NBA-idényében, úgy megelőzi az egyaránt 21 szezont lehúzó Dirk Nowitzki, Kevin Garnett, Kevin Willis, Robert Parish négyest. Ha pedig 2020. január 1. után is pályára lép akárcsak egyetlen percre is, úgy ő lesz az NBA történetének első olyan játékosa, aki négy évtizedben szereplt a ligában ('90-es, '00-s, '10-es és '20-as évek).

Ilyeneket már nem csinál... aztán ki tudja, persze:

A hosszú pályafutása során 1481 alapszakaszmeccsen 17 pontot átlagoló Carter még az előző idényben sem csak egy sokadik mellékszereplő volt a Hawksban: az alapszakaszban 76 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 17 percet játszott és 7,4 pontot szerzett.