Társoldalunk:

NFL: hat hét kihagyás vár a liga egyik legjobb irányítójára

2019.09.16. 18:17

Előreláthatólag hat hétig nem léphet pályára Drew Brees, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New Orleans Saints veterán irányítója.

A 40 éves játékos vasárnap este a Los Angeles Rams elleni rangadón sérült meg, mint azt a hétfői vizsgálatok kimutatták, a dobókezén elszakadt a szalag az egyik ujjában, amelyet műteni kell.

Az NFL örökrangsorát a passzolt yardok tekintetében vezető, 2010-ben Super Bowl-győztes Brees New Orleans-i pályafutása során 2006 óta mindössze egyetlen találkozót hagyott ki - 2015-ben vállproblémák miatt - sérülés miatt. Helyén várhatóan Teddy Bridgewater kezd.

Ennél is rosszabbul járt a Pittsburgh Steelers, amely egész szezonra elveszítette Super Bowl-győztes irányítóját, Ben Roethlisbergert. Mike Tomlin vezetőedző hétfői közleménye szerint a 37 éves játékos jobb könyökét meg kell műteni, emiatt a klub sérültlistára rakja és ebben a szezonban már nem lép pályára. A Steelers két vereséggel rajtolt, vasárnap hazai pályán 28-26-ra kapott ki a Seattle Seahawks együttesétől úgy, hogy Roethlisberger a félidőig játszott. Az irányító egész pályafutását a Steelers színeiben töltötte, csapatát háromszor vezette Super Bowlba, 2006-ban és 2009-ben pedig bajnok is lett. Helyét a másodéves Mason Rudolph veszi át.