NFL: hat hét kihagyás vár a liga egyik legjobb irányítójára

Drew Brees
LOS ANGELES, CALIFORNIA - SEPTEMBER 15: Drew Brees #9 of the New Orleans Saints stands on the sideline during the second half after injuring his throwing hand in the first quarter of the game against the Los Angeles Rams at Los Angeles Memorial Coliseum on September 15, 2019 in Los Angeles, California. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Előreláthatólag hat hétig nem léphet pályára Drew Brees, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő New Orleans Saints veterán irányítója.

A 40 éves játékos vasárnap este a Los Angeles Rams elleni rangadón sérült meg, mint azt a hétfői vizsgálatok kimutatták, a dobókezén elszakadt a szalag az egyik ujjában, amelyet műteni kell.

Az NFL örökrangsorát a passzolt yardok tekintetében vezető, 2010-ben Super Bowl-győztes Brees New Orleans-i pályafutása során 2006 óta mindössze egyetlen találkozót hagyott ki - 2015-ben vállproblémák miatt - sérülés miatt. Helyén várhatóan Teddy Bridgewater kezd.

Ennél is rosszabbul járt a Pittsburgh Steelers, amely egész szezonra elveszítette Super Bowl-győztes irányítóját, Ben Roethlisbergert. Mike Tomlin vezetőedző hétfői közleménye szerint a 37 éves játékos jobb könyökét meg kell műteni, emiatt a klub sérültlistára rakja és ebben a szezonban már nem lép pályára. A Steelers két vereséggel rajtolt, vasárnap hazai pályán 28-26-ra kapott ki a Seattle Seahawks együttesétől úgy, hogy Roethlisberger a félidőig játszott. Az irányító egész pályafutását a Steelers színeiben töltötte, csapatát háromszor vezette Super Bowlba, 2006-ban és 2009-ben pedig bajnok is lett. Helyét a másodéves Mason Rudolph veszi át.