Vágólapra másolva!
Hosszú kihagyás vár Jevgenyij Malkinra, az NHL-ben szereplő Pittsburgh Penguins orosz klasszisára. Torontóban nyert a 2019-es Stanley Kupa-győztes St. Louis Blues, megszerezte első győzemét a Columbus Blue Jackets.

A 33 éves, háromszoros Stanley Kupa-győztes játékos szombaton a Columbus Blue Jackets elleni összecsapáson sérült meg. A klub közleménye szerint várhatóan még visszatér a szezonban, de felépülése hosszabb időt vesz majd igénybe. Ugyanazon a találkozón a Pittsburgh elvesztette Nick Bjugstad támadót is, akire szintén jelentős kihagyás vár.

Hosszú kihagyás vár Malkinra Forrás: AFP/2016 Getty Images/Elsa

Magyar idő szerint hétfő éjszaka a címvédő St. Louis Blues 3-2-re nyert a Toronto Maple Leafs otthonában. A bajnokcsapatban Alex Pietrangelo pályafutása 400. pontját szerezte az NHL-ben.

A St. Louis 2016. január 2. óta veretlen a Torontóval szemben, ez volt azóta sorozatban a hetedik diadala a kanadai alakulat felett. A másik hétfői mérkőzésen a Columbus Blue Jackets hosszabbítás után győzte le a Buffalo Sabrest, ezzel megszerezte első sikerét az idényben.

Jégkorong, NHL, a hétfői játéknap eredményei:

Columbus Blue Jackets-Buffalo Sabres 4-3 - hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs-St. Louis Blues 2-3