Vágólapra másolva!
Habár az NHL-ből egyre inkább eltűnik a meccsek közbeni verekedés, a farmligában, azaz az AHL-ben még jelen van, sokszor rendkívül látványos és színvonalas ökölcsatákat vívnak a játékosok. Így volt ez Colby Cave és Martin Pospisil esetében is, csakhogy a vége egy irgalmatlan nagy KO lett. Illetve nem teljesen.

Cave az Edmonton Oilers játékosa, de mivel a nagycsapatba egyelőre nem fér be, ezért a "tarcsiban", azaz a Bakersfield Condorsban játszik. 25 évesen egyébként sok fejlődés már nem várható tőle, valószínűleg megragad ezen a szinten. A Condors a Stockton Heatet fogadta a hétvégén, amely a Calgary Flames farmcsapata, és amelynek az egyik legszebb reményű játékosa a 19 éves cseh Martin Pospisil.

Egyikük sem fél ledobni a kesztyűt, ha arról van szó, és meg is találták egymást a mérkőzés első harmadában. A bunyó végig egálnak nézett ki, de a végén Pospisil belenézett egy brutális jobbegyenesbe, ami után a jégen terült el, eszméletét veszítve. A közönség tombolt, majd a cseh játékos is magához tért néhány másodperccel később.

Pospisil komoly agyrázkódást szenvedett, és egy ideig biztosan nem léphet jégre, de a történet nem ért itt véget. Twitteren megosztott egy képernyőfotót, amin az látható, hogy Cave még aznap este írt neki egy üzenetet, amiben érdeklődik az állapota felől, elismerését küldi, hogy kiállt ellene, és gyors gyógyulást kíván neki.

Ebből is látszik, hogy a jégkorongban a verekedés többnyire nem arról szól, hogy két játékos utálja egymást, csupán ez is a sport része.