Döbbenetes védést mutatott be a Montreal cserekapusa - videó

Montreal Canadiens v Buffalo Sabres GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
BUFFALO, NY - OCTOBER 09: Keith Kinkaid #37 of the Montreal Canadiens defends his net against the Buffalo Sabres during the second period of play at KeyBank Center on October 9, 2019 in Buffalo, New York. Nicholas T. LoVerde/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján öt mérkőzést rendeztek, melyekből hármat a vendégcsapat nyert. Az Edmonton és a Montreal nem tudott idegenben győzni, azonban utóbbi cserekapusa, Keith Kinkaid legalább benevezhet az Év Védése-díjra.

A Canadiens a sereghajtó Minnesota Wildhoz látogatott, amelynek eddig mindössze egyetlen győzelme volt. A két együttes két nappal korábban már összecsapott, akkor hazai pályán a Montreal 4-0-ra nyert, most viszont a Wild komoly tűzerő alá vette Kinkaid kapuját, aki a mérkőzés első felében bravúrt bravúrra halmozott. Ezek közül is kiemelkedett az egyik, amit a második harmad 9. percében, 2-1-es vezetésnél mutatott be Jason Zucker kapáslövésénél. A mozdulat egyértelműen minden idők legjobbját, Dominik Haseket idézi.

View this post on Instagram

KEITH KINKAID, C'MON.

A post shared by NHL (@nhl) on

A Canadiens azonban nem tudta megtartani az előnyt, és bár 3-2-nél még visszaszerezte a vezetést, a Wild Brad Hunt és Zach Parisé góljaival fordított, és megszerezte idénybeli második győzelmét.

Szintén a kapusokról szólt a Winnipeg-Edmonton kanadai rangadó, amelyen mindketten (az egyik oldalon Connor Hellebuyck, a másikon Mike Smith) hibátlanul védtek a rendes játékidőben és a hosszabbításban is, így szétlövésben dőlt el a mérkőzés. A vendégektől Kyle Connor és Patrik Laine is betalált, így a Jets otthon tartotta a két pontot a szezont remekül kezdő Oilers ellen.

A New York Rangers-Vancouver Canucks találkozón is brillíroztak a kapusok, Henrik Lundqvist 40, Jacob Markström 38 védéssel zárt. A meccs végén a nyugat-kanadai együttes örülhetett, míg a Rangers zsinórban negyedik vereségét szenvedte el.

A Washington Capitals Chicagóban, a Calgary Flames Anaheimben tudott győzni.

Eredmények:
New York Rangers-Vancouver Canucks 2-3
Minnesota Wild-Montréal Canadiens 4-3
Chicago Blackhawks-Washington Capitals 3-5
Winnipeg Jets-Edmonton Oilers 1-0, szétlövés után
Anaheim Ducks-Calgary Flames 1-2