25 meccsen nem játszhat az NBA legrosszabb csapatának legjobb játékosa

Sacramento Kings v Phoenix Suns GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL
PHOENIX, ARIZONA - OCTOBER 23: Deandre Ayton #22 of the Phoenix Suns handles the ball during the first half of the NBA game against the Sacramento Kings at Talking Stick Resort Arena on October 23, 2019 in Phoenix, Arizona. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) a doppingszabályok megsértése miatt 25 mérkőzésre eltiltotta DeAndre Aytont, a Phoenix Suns centerét.

Az NBA tájékoztatása szerint a 21 éves játékosnak az egyik mintájában vízhajtó nyomaira bukkantak. A büntetés idejére a kosaras fizetést sem kaphat.

Ayton a tavalyi játékosbörze első kiválasztottja volt. Első szezonjában átlagban 16,3 pontot és 10,3 lepattanót szerzett mérkőzésenként, a Sunsnál viszont abban bíztak, hogy második idényében még jobb lesz majd és a csapat a vezetésével jelentősen javítani tud legutóbbi borzalmas mérlegén (19 győzelem/63 vereség).

A bahamai sportoló – aki szerdán, az új évad első meccsén 18 pontot és 11 lepattanót szerzett, illetve négyszer blokkolt a Sacramento ellen – közleményben kért elnézést, amiért hibázott. Egyúttal azt hangsúlyozta, hogy a tiltott anyag figyelmetlenség miatt került a szervezetébe, nem szándékosan doppingolt.