Bécsben állítják ki az NFL bajnoki trófeáját

Super Bowl LIII - New England Patriots v Los Angeles Rams GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL American Football - Sport Carrying DAUGHTER USA Georgia - US State Atlanta - Georgia Females Photography New England Patriots Tom Brady - American Football Quarterb
Tom Brady interjút ad
Vágólapra másolva!
Csütörtökön Bécsben lesz látható a profi amerikaifutball-liga (NFL) győztesének járó Vince Lombardi-trófea.

A világ egyik leghíresebb kupáját a Mariahilfer Strasse 69. alatt található bankfiókban állítják ki, az európai NFL Trophy Tour keretében. A szervezők közlése szerint a trófea először lesz látható Ausztriában.

Az érdeklődők 9 és 18 óra között tekinthetik meg, és fényképet is készíthetnek vele, emellett egy nyereményjátékban is részt vehetnek, melynek fődíja kétszemélyes utazás a jövő évi, miami nagydöntőre.

Tom Brady mellett a trófea Forrás: AFP/2019 Getty Images/Jamie Squire

A Vince Lombardi-trófeát évről évre a Super Bowl győztese kapja. A Tiffany & Co. cég minden alkalommal újra elkészíti, és a bajnokcsapat örökre megtarthatja.

A díjat egy korábbi legendás edzőről nevezték el. Vince Lombardi az első két Super Bowl-on (1967, 1968) nyertes Green Bay Packers trénere volt 1959 és 1968 között. Halála után egy héttel, 1970. szeptember 10-én nevezték el róla a trófeát.