LeBron James elképesztő rekordot állított fel az NBA-ben

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Lakers GettyImageRank3 SPORT nba BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - NOVEMBER 19: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers looks on after making a shot during the first half of a game against the Oklahoma City Thunder at Staples Center on November 19, 2019 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers 112-107-re győzött hazai pályán az Oklahoma City Thunder ellen, és megerősítette helyét az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) tabellájának élén. Az aranysárga-liláknál ezúttal is LeBron James volt a vezér, aki egyedülálló rekordot állított fel.

A Lakers szupersztárja 25 ponttal, 11 lepattanóval és 10 gólpasszal végzett, azaz tripladuplát szerzett, pályafutása során a 86-at, amivel az örökranglista ötödik helyén áll. Viszont ő lett az NBA történetében az első játékos, akinek ezt mind a 30 csapat ellen sikerült elérnie.

A következő játékos, akinek ez összejöhet, az Russell Westbrook lehet, neki szintén a Thunder hiányzik a "gyűjteményéből", de csak azért, mert 2019 nyaráig az OKC játékosa volt, mielőtt a Houston Rocketshez került.

A Lakers másik klasszisa, Anthony Davis is villogott, ő 34 pontot, 7 lepattanót, 4 gólpasszt, 4 labdaszerzést és 2 blokkot tett a közösbe. A patinás klub 12 győzelemmel és 2 vereséggel vezeti az NBA-t.

Hét vesztes meccs után ismét győzött az elmúlt öt szezon alatt három bajnoki címet szerző Golden State Warriors, amely 114-95-re nyert Memphisben. A többek Kevin Durantet, Andre Iguodalát és Shaun Livingstont nyáron elvesztő, továbbá Steph Curry-t, Klay Thompsont és DeAngelo Russellt nélkülöző együttes legjobbja a 29 pontig és 8 lepattanóig jutó Alec Burks volt.

Nem sikerült jól Carmelo Anthony visszatérése az NBA-be.

A háromszoros olimpiai bajnokot néhány nappal ezelőtt igazolta le a szezont pocsékul kezdő Portland TrailBlazers, de ő sem tudott segíten a csapaton, amely 115-104-re veszített a New Orleans Pelicans vendégeként.

A több mint egy év után NBA-meccset játszó "Melo" 24 perc alatt mindössze 10 pontig jutott, 14 dobásából csak 4 volt sikeres, 4 lepattanója mellett begyűjtött 5-5 személyi hibát és eladott labdát, a Portland pedig 20 ponttal többet kapott, mint dobott, amikor pályán volt. A Blazersből egyébként hiányzott legjobb játékosa, Damian Lillard.

Habár félidőben 17 ponttal vezetett, mégis nagyon meg kellett izzadnia a győzelemért a Sacramento Kingsnek a Phoenix Suns otthonában, amely végül 120-116-ra győzött. A vendégek legjobbja a kispadról beszálló szerb klasszis, Bogdan Bogdanovics volt, aki rendkívül hatékony játékkal, mindössze 14 dobáskísérletből ért el 31 pontot.

Eredmények:
Memphis Grizzlies-Golden State Warriors 95-114
New Orleans Pelicans-Portland Trail Blazers 115-104
Sacramento Kings-Phoenix Suns 120-116
Los Angeles Lakers-Oklahoma City Thunder 112-107