Társoldalunk:

Újabb megmagyarázhatatlan bírói hibától hangos az NFL - videó

2019.11.22. 08:09

A Houston Texans hazai pályán 20-17-re legyőzte az Indianapolis Colts csapatát az NFL 12. fordulójának nyitómérkőzésén. DeAndre Hopkins és Will Fuller parádés játéka azonban eltörpül amellett a bírói hiba mellett, ami döntően befolyásolta a meccset az utolsó előtti percben.

A csoportgyőzelem szempontjából rendkívül fontos rangadón a Colts 17-10-re vezetett a harmadik negyed felénél, de a Texans előbb egy mezőnygóllal zárkózott, majd Hopkins második elkapott touchdownjával átvette a vezetést. 

Az utolsó percekben szintén a hazai együttes támadhatott, és második kísérletnél az irányító, Deshaun Watson iramodott meg a labdával. Ám mielőtt még szerelték volna, a Colts kiváló védője, Darius Leonard egyértelműen kiütötte a kezéből a tojást, ami aztán a másodéves linebackernél kötött ki. A játékvezetőknek egyrészt kötelező minden egyes potenciális labdavesztés visszanézni videón, másrészt az utolsó két percben az összes kérdéses játékot meg kell vizsgálniuk.

Itt azonban valamiért szemet hunytak az eset fölött, miközben az óra sem állt meg, ezzel a Houston értékes másodperceket nyert, ráadásul a labdát is megtarthatta, sőt, a következő két playnél le tudta pörgetni az órát, így megnyerte a mérkőzést.

Ezzel a győzelemmel a Texans 7-4-es, a Colts 6-5-ös mutatóval áll.

Végeredmény, NFL, 12. forduló:
Houston Texans - Indianapolis Colts 20-17