Utolsó másodperces mezőnygóllal dőlt el az NFL szuperrangadója

Justin Tucker
BALTIMORE, MARYLAND - DECEMBER 01: Kicker Justin Tucker #9 of the Baltimore Ravens kicks the game winning field goal against the San Francisco 49ers at M&T Bank Stadium on December 01, 2019 in Baltimore, Maryland. Rob Carr/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Baltimore Ravens hazai pályán 20-17-re legyőzte a San Francisco 49ers együttesét a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 13. játékhetének vasárnapi játéknapján.

A találkozót Justin Tucker utolsó másodpercen értékesített 49 yardos mezőnygólja döntötte el. A Ravens klubrekordot felállítva sorozatban a nyolcadik sikerét aratta, ezzel 10/2-re javította győzelmi mérlegét, míg a 49ers ugyancsak tíz diadal mellett a második vereségét szenvedte el.

Nincs már nyeretlen csapat a szezonban, miután a Cincinnati Bengals hazai pályán győzött a New York Jets ellen. A bajnok New England viszont elszenvedte második vereségét a ligában (NFL) a 13. játékhéten, a címvédő Houstonban kapott ki. A Patriotas a veresége ellenére maradt csoportja élén tíz nyert mérkőzéssel, de az Amerikai főcsoportban elveszítette vezető helyét a Baltimore Ravensszel szemben. A mérkőzés meglepően egyoldalú volt a hajráig. A Texans védekezésben szinte lenullázta a hatszoros bajnok Tom Brady irányította vendégeket, támadásban pedig Deshaun Watson vezérletével szépen játszották át a liga egyik legjobb védelmét. A Texans fölényét jól mutatja, hogy alig három és fél perccel a vége előtt 28-9-re vezetett, de a Patriots végül mégis izgalmassá tudta tenni a hajrát. A bostoniak gyorsan szereztek két touchdownt, így 50 másodperccel a vége előtt 28-22-re felzárkóztak, majd rövid kirúgást (onside kick) végeztek el, amit kis híján meg is szereztek, ám ez végül nem sikerült, így második vereségüket szenvedték el a szezonban. Watson három touchdown-átadással zárt és volt egy td-elkapása, míg Bradynek szintén volt három hatpontos gólt érő passza, viszont egyszer eladta a labdát. A nyolc győzelemmel és négy vereséggel álló houstoniak továbbra is őrzik első helyüket négyesükben.

Eredmények, 13. játékhét:
Houston Texans-New England Patriots 28-22
Arizona Cardinals-Los Angeles Rams 7-34
Denver Broncos-Los Angeles Chargers 23-20
Kansas City Chiefs-Oakland Raiders 40-9
Detroit Lions-Chicago Beras 20-24
Dallas Cowboys-Buffalo Bills 15-26
Atlanta Falcons-New Orleans Saints 18-26
Baltimore Ravens-San Francisco 49ers 20-17
Indianapolis Colts-Tennessee Titans 17-31
Cincinnati Bengals-New York Jets 22-6
Miami Dolphins-Philadelphia Eagles 37-31
New York Giants-Green Bay Packers 13-31
Pittsburgh Steelers-Cleveland Browns 20-13
Carolina Panthers-Washington Redskins 21-29
Jacksonville Jaguars-Tampa Bay Buccaneers 11-28