Társoldalunk:

Egy ütéssel leterítette a kapust a 40 éves legenda - videó

2019.12.06. 08:03

Az észak-amerikai profi hokiliga legutóbbi játéknapján a Carolina Hurricanes hazai pályán szétlövés után legyőzte a San Jose Sharks csapatát. A mérkőzés legemlékezetesebb jelenete az volt, amikor a vendégek legendája, Joe Thornton egy jobbegyenessel jégre küldte a hazaiak kapusát, Petr Mrazeket.

Thornton sosem a balhéiról volt híres, inkább páratlan játékintelligenciájáról és remek passzkészségéről. Nem véletlen, hogy a 40 éves ikon gyűjtötte az aktív játékosok közül a legtöbb pontot, jelenleg 1488-cal áll. A Hurricanes cseh kapusa, Petr Mrazek mégis sikeresen felhúzta az olimpiai bajnok centert azzal, hogy bárdjával megpróbálta lábon ütni, aki erre egy méretes jobbossal válaszolt, amivel leterítette Mrazeket.

"Jumbo Joe" azért egy gólpasszt is kiosztott a találkozón, de más öröme nem lehetett, a Hurricanes szétlövésben győzött, ahol csak Andrej Szvecsnyikov tudott eredményes lenni.

Góllal tért vissza majdnem másfél hónapos kihagyás után a Colorado Avalanche csapatkapitánya, Gabriel Landeskog, aki az együttes második gólját szerezte a Montreal Canadiens otthonában aratott 3-2-es győzelem során. A denveri alakulat zsinórban ötödik sikerét aratta.

Ha már a góllal visszatérők: Artemij Panarin először játszott Columbusban a New York Rangers játékosaként a nyári csapatváltása után, győztes találattal "köszöntötte" korábbi szurkolóit az orosz szélső.

Megszakadt a Boston Bruins nyolcas győzelmi szériája, a tavalyi döntős hazai jégen kapott ki hosszabbításban a Chicago Blackhawkstól.

Eredmények:
Boston Bruins-Chicago Blackhawks 3-4, hosszabbítás után
Carolina Hurricanes-San José Sharks 3-2, szétlövés után
Columbus Blue Jackets-New York Rangers 2-3
Montréal Canadiens-Colorado Avalanche 2-3
New York Islanders-Vegas Golden Knights 3-2, hosszabbítás után
Philadelphia Flyers-Arizona Coyotes 1-3
Tampa Bay Lightning-Minnesota Wild 4-5
Dallas Stars-Winnipeg Jets 3-2, hosszabbítás után
Calgary Flames-Buffalo Sabres 4-3