Társoldalunk:

Akkorát kapott a bírótól, hogy percekig nem bírt felkelni - videó

2019.12.11. 08:21

Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján az Anaheim Ducks 3-2-re győzött szétlövéssel a Minnesota Wild otthonában. A hazaiak ráadásul elveszítették egyik legjobb játékosukat, Eric Staalt, aki rendkívül szerencsétlenül ütközött az egyik vonalbíróval.

Az első harmadban a Ducks 2-0-s előnyre tett szert, a Wild gondjait pedig tetézte, amikor a palánk mellett rutinos játékosa, Eric Staal harcolt a korongért Derek Granttel. Staal próbálta bevinni a pakkot a támadóharmadba, azt viszont nem vette észre, hogy a kékvonalon álló vonalbíró nem tudott időben elmenekülni az útjából, és fejjel nekikorcsolyázott. Azonnal elterült a jégen, de gyorsan érkezett a segítség, végül néhány perc után felült, később pedig saját lábán hagyta el a pályát az olimpiai bajnok center. 

A Wild nélküle is tudott egyenlíteni, de a szétlövésben csak vendégjátékosok voltak eredményesek, így az Anaheim két ponttal távozott.

Sorozatban 12. mérkőzésén kapott ki a Detroit Red Wings, amely ezúttal a Winnipeg Jets otthonában szenvedett 5-1-es vereséget. A Carolina Hurricanes Edmontonban nyert 6-3-ra, a mérkőzés utolsó gólját Dougie Hamilton a félpályáról lőtte.

Eredmények:
Florida Panthers-Tampa Bay Lightning 1-2
Pittsburgh Penguins-Montreal Canadiens 1-4
Buffalo Sabres-St. Louis Blues 5-2
Minnesota Wild-Anaheim Ducks 2-3, szétlövés után
Nashville Predators-San Jose Sharks 3-1
Winnipeg Jets-Detroit Red Wings 5-1
Dallas Stars-New Jersey Devils 2-0
Arizona Coyotes-Calgary Flames 2-5
Edmonton Oilers-Carolina Hurricanes 3-6
Vancouver Canucks-Toronto Maple Leafs 1-4
Vegas Golden Knights-Chicago Blackhawks 5-1
Los Angeles Kings-New York Rangers 3-1