Kínjában már egy trükkmester focistát igazolt rúgónak a New England Patriots

New England Patriots v Baltimore Ravens GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
BALTIMORE, MARYLAND - NOVEMBER 03: Place kicker Nick Folk #2 of the New England Patriots kicks a field goal against the Baltimore Ravens during the second quarter at M&T Bank Stadium on November 3, 2019 in Baltimore, Maryland. Will Newton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi amerikaifoci liga (NFL) címvédője, a New England Patriots az edzőcsapatába leigazolta rúgónak Josh Gable-t, aki még soha nem játszott a profik között, viszont tud valami egészen mást.

A 29 éves Gable olasz és belga alacsonyabb osztályú csapatokban focizott, mielőtt visszatért volna az Egyesült Államokba, ahol az amerikaifoci teremben játszott változatában helyezkedett el, és olyan csapatokban fordult meg, mint az egyaránt jónevű Nebraska Danger, Iowa Barnstormers, vagy Tucson Sugar Skulls. A Patriots azonban már három éve szemmel tartotta Gable-t, akit először 2017-ben hívtak meg az újoncok edzőtáborába, majd idén októberben már a bő kerethez hívták meg néhány gyakorlásra, miután a kezdő rúgó, Stephen Gostkowski egy csípő műtét miatt kidőlt.

Gostkowski után Mike Nugent kapott négy meccset, akit Nick Folk váltott, azonban ő is megsérült, így a legutóbbi fordulóban már Kai Forbath végezte el a mezőny- és a jutalomrúgásokat.

Gable behívása a Patriots edzőcsapatába nem csak azért különleges dolog, mert soha nem volt még NFL-szerződése, hanem azért is, mert ő elsősorban a netes videomegosztókra feltöltött trükkös rúgásairól (trick shot) vált híressé. Csak nehogy folyton kapufát akarjon rúgni.

Borítóképünkön: Nick Folk, a New Englant Patriots rúgója lövi el a labdát a Baltimore Ravens elleni NFL-meccsen