Az NFL-rekord után az ellenfélnek dedikált pólókat az irányító - videó

New York Jets v Baltimore Ravens GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
BALTIMORE, MARYLAND - DECEMBER 12: Quarterback Lamar Jackson #8 of the Baltimore Ravens celebrates after a touchdown in the first quarter of the game against the New York Jets at M&T Bank Stadium on December 12, 2019 in Baltimore, Maryland. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Lamar Jackson, az NFL-ben szereplő Baltimore Ravens másodéves irányítója a 12. játékhéten már a sokadik, de talán a legfontosabb rekordot döntötte meg. Ezt még az ellenfél játékosai is megsüvegelték.

Lamar Jackson újabb nagyszerű teljesítménnyel járult hozzá csapata 42-21-es győzelméhez a New York Jets elleni mérkőzésen csütörtök este. Jackson öt touchdown-passzt osztott ki, emellett pedig futott 86 yardot, amivel megdöntötte az irányító által egy szezonban legtöbb futott yard rekordját, amit a legendás Michael Vick tartott 1039 yarddal, az új rekord 1103 yard és még van két mérkőzés az alapszakaszból. TD-passzokból 33-nál jár a szezonban, ami a legtöbb idén a ligában, és, amivel megdöntötte a baltimore-i klubrekordot. Ez pedig a Jets játékosait is annyira meghatotta, hogy a találkozó után extra mezeket kellett kihozni az öltözőből, mert a New York-i játékosok sorba álltak az aláírásával elletott trikókért.

"Le'Veon Bell, Robby Anderson, és korábbi csapattársam, James Burgess is mondta, hogy okvetlen mezt kell cserélnünk. Nem mondhattam nekik nemet, úgyhogy megkértem a felszerelés-menedzserünket, ő meg kihozta az összeset" – mondta el Lamar Jackson a szívderítő sztorit.

A találkozó után Jackson csapattársa, Mark Ingram máris azt mondta, hogy "különleges játékos, ő az MVP", azaz a szezon legértékesebb játékosa. "Szerény és minden képessége megvan, hogy hosszú ideig a liga legjobb irányítói közé tartozzon" – tette hozzá Ingram.