Megsérült az MVP-címre is esélyes dallasi irányító

Miami Heat v Dallas Mavericks GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
DALLAS, TEXAS - DECEMBER 14: Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks hurts his ankle in the first half against the Miami Heat at American Airlines Center on December 14, 2019 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorozatban tizennyolcadik győzelmét szerezte a Milwaukee Bucks, amely szombaton a vendég Cleveland Cavaliers ellen nyert az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).

A hazaiak legjobbja ezúttal Giannis Antetokounmpo volt, aki 24 perc alatt dobott 29 pontot.

A Dallas Mavericks nagyszerű formában lévő, akár az év végi MVP-címre (a liga legértékesebb játékosa) is esélyes irányítója, Luka Doncic megsérült a Miami Heat elleni találkozón. A szlovén játékos a mérkőzés második percében egy betörés során rosszul lépett és aláfordult a bokája.

Az első röntgen vizsgálatok nem mutattak sem törést, sem szakadást, de Rick Carlisle, a Mavs edzője szerint szinte kizárt, hogy legjobbjuk hétfőn pályára lépen a Bucks elleni rangadón.

Az előző két mérkőzésen egyaránt 50 pont fölé jutó, és összesen 109-et termelő James Hardent a Detroit Piston védelme, ha megállítani nem is tudta, de lelassította, és ezúttal csak 39 pontig jutott a szakállal sztár.

A nyugati második (a liga egészét nézve harmadik) Los Angeles Clippers (23 győzelem, 8 vereség), legjobbja, Kawhi Leonard nélkül szoros meccsen kikapott a 10-18-as mérleggel álló Chicago Bulls otthonában.

Eredmények:
Phoenix Suns-San Antonio Spurs 119-121, hosszabbítás után
Toronto Raptors-Brooklyn Nets 110-102
Chicago Bulls-Los Angeles Clippers 109-106
Memphis Grizzlies-Washington Wizards 128-111
Dallas Mavericks-Miami Heat 118-122, hosszabbítás után
Milwaukee Bucks-Cleveland Cavaliers 125-108
Denver Nuggets-Oklahoma City Thunder 110-102
Houston Rockets-Detroit Pistons 107-105