Negyven másodperc alatt kivégezte ellenfelét Conor McGregor

Conor McGregor v Donald Cerrone GettyImageRank2 SPORT MARTIAL ARTS
LAS VEGAS, NEVADA - JANUARY 18: Conor McGregor reacts before taking on Donald Cerrone in their welterweight bout during UFC246 at T-Mobile Arena on January 18, 2020 in Las Vegas, Nevada. Steve Marcus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A 31 éves ír Conor McGregor 40 másodperc alatt kivégezte amerikai ellenfelét, Donald Cerronét Las Vegasban az UFC 246-os gáláján.

Az egész világ felajzva várta a nagy visszatérést, hiszen McGregor 2018 októbere óta nem vívott mérkőzést. Amerikai ellenfele nagyon fogadkozott, de kiderült, hogy ezek csak szavak voltak. A meccs kezdetén

McGregor azonnal támadni kezdett, majd először a vállával, majd egy kisebb térdrúgással törte meg ellenfelét. Az amerikai már ekkor tudta, hogy hamarosan vége lesz a dalnak, de ekkor jött egy újabb, hatalmas fejrúgás, amely leterítette Cerronét.

Az utána következő pár másodperces "földharc" (az ír ütötte a tehetetlen amerikai fejét) már nem osztott, nem szorzott.

Az ír McGregor fejrúgása végzetes volt Cerrone számára Forrás: AFP/2020 Getty Images/Steve Marcus
Donald Cerrone (szemben) itt már nem tudja, hol van Forrás: AFP/2020 Getty Images/Steve Marcus

A mérkőzésvezető közbelépett, 40 másodperc után mindennek vége lett.

Szegény Cerrone, percekig azt sem tudta, hogy hol van, aztán persze nyilatkoznia kellett. Azt mondta, így még sosem kapott ki, majd egyszer csak megjelent a nagymamája a ketrecben. McGregor vette a lapot, oda is ment a nagyihoz, jót beszélgettek, majd megpuszilta az idős asszonyt a győztes ír.

McGregor és Cerrone nagymamája:

Az amerikai annyit mondott még, hogy nagyon szereti ezt a sportot (kár, hogy a mérkőzésen nem mutatta meg, mit tud) és esze ágában nincs visszavonulni.

Conor McGregor a győztes Forrás: AFP/2020 Getty Images/Steve Marcus

„Történelmet írtam ma. Én vagyok az első, aki UFC-ben KO-val nyert pehelysúlyban, könnyűsúlyban és most váltósúlyban is, erre pedig nagyon büszke vagyok. Az ellenfelem rengeteg rekordot tart, köztük övé a legtöbb fejrúgásos KO, és most éppen egy ilyen rúgással tudtam nyerni. Nagyon boldog és büszke vagyok. Lehet itt öveket osztogatni mindenkinek, de követni, amit én csináltam, az senkinek nem fog menni, a történelemkönyvekben van a nevem. Tetszik ez a súlycsoport, jól érzem magam. Hála Istennek sértetlenül jöttem ki a küzdelemből. Jó formában vagyok, de még nem vagyok a csúcson, sokat kell még dolgoznom" – mondta McGregor, aki azt is hozzátette, a UFC bárkit küldhet elé a súlycsoportból, nem fél senkitől.

McGregor tehát azok után, hogy 2018 októberében az orosz Habib Nurmagomedov ellen vereséget szenvedett, most győztes meccsen tért vissza. Ne legyen kétségünk felőle, folytatása következik.

A kosárlabdázó LeBron James mindenesetre már köszöntötte a visszatérő nagy bajnokot.