Vágólapra másolva!
Vasárnap egy helikopter-balesetben meghalt minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, Kobe Bryant, valamint a vele utazó 13 éves lánya, Gianna. Egy nappal a tragédia után már azt is tudni lehet, hogy kik voltak a gép további utasai.

Egészen idáig csak annyi tudhattunk meg, hogy a szerencsétlenség idején a pilótán kívül összesen nyolc utas volt a Sikorsky S-76 típusú helikopter fedélzetén.

Helyi lapok szerint a gépet egy tapasztalt, a legkeményebb időjárási körülmények között is megbízhatóan navigáló pilóta, Ara Zobayan vezette.

A gépen utazott Christina Mauser, egy általános iskola kosárlabdaedzője, akinek korábban a tanítványa volt Kobe lánya, Gianna, és aki dolgozott az egykori Lakers-legenda akadémiájának Lady Mamba nevű lány csapatával is.

Gianna két csapattársa is a helikopteren ült: Payton Chester és Alyssa Altobelli. Előbbi az édesanyjával, Sarah Chesterrel utazott, míg utóbbi szintén az édesanyjával, Kerivel, valamint az édesapjával, John Altobellivel.

Utóbbi, az 57 éves John Altobelli Kalifornia történetének egyik legsikeresebb főiskolai baseballedzője volt, aki 27 éve dolgozott az Orange County College csapatánál. Altobelli pályafutása során 705 győzelmet aratott a Pirates együttesével, amelyikkel összesen nyolcszor jutott be az állami négyes döntőbe, amit négyszer meg is nyert, legutóbb éppen 2019-ben. A kaliforniai főiskolai baseball történentében rajta kívül mindössze négy olyan edző volt (van), akik négy vagy több bajnoki címet tudtak nyerni.