Majdnem kétmilliárdot fizetett egy reklámért, mert megmentették a kutyáját - videó

scout kutya nfl super bowl reklám
Vágólapra másolva!
Mindenki tudja, hogy a Super Bowl nemcsak az amerikaifutballról, hanem legalább annyira a show-ról, az amerikaiak számára pedig a játékmegszakítások alatt futó reklámokról is szól. Az NFL döntőjének idősávja alatt messze a legdrágábbak a hirdetések, óriáscégek versenyeznek azért, hogy ekkor mutassák be legújabb kisfilmjüket. David MacNeil, a WeatherTech alkatrészgyártó vállalat tulajdonosa viszont egészen más céllal vett reklámspotot az idei fináléra.

Akinek van háziállata, az pontosan tudja, hogy az egészségükért semmi sem drága. Akinek pedig annyi pénze van, mint David MacNeilnek, az bizony óriási vagyont képes arra áldozni, hogy megmentse kiskedvence életét.

MacNiel kutyájáról, Scoutról nemrég kiderült, hogy daganatos. A hét éves Golden retrievernek mindössze 1%-os esélyt adtak a túlélésre, de gazdija nem nyugodott bele. Elvitte a Wisconsin Egyetem Állatorvosi Intézetébe, ahol agresszív kemoterápiát és sugárkezelést kapott a kutyus, a tumor pedig szinte teljesen eltűnt. A tavalyi WeatherTech reklám sztárja csodával határos módon megmenekült.

Az idei reklám:

MacNeil úgy döntött, idén is hirdetni fog a Super Bowl alatt, de nem saját cégét. Mintegy hatmillió dollárért (1,85 milliárt forint) vett reklámidőt, mindezt azért, hogy köszönetet mondjon az egyetem kutatóinak, valamint létrehozott egy állategészségügyi és gyógyszerfejlesztési alapot is, amelynek lehet adományt küldeni, erre hívja fel a figyelmet.