Társoldalunk:

Hihetetlen rekordot dönthet meg az UFC világbajnoka szombaton

2020.02.03. 11:50

Február 8-án Houstonban lesz a világ legnagyobb ketrecharcszervezetének következő nagy eseménye. Az UFC 247 fő attrakciója a Jon Jones – Dominick Reyes mérkőzés lesz, melynek során előbbi próbálja majd megvédeni félnehézsúlyú világbajnoki övét az utóbbival szemben.

Jon Jones napjaink MMA világának egyik legmeghatározóbb alakja. A 32 éves amerikai bunyós 26 profi mérkőzést hozott már le a ketrecben, ebből mindössze egyet veszített el, ráadásul akkor is nyerésre állt, csak szabálytalan technika használata miatt elvették tőle a győzelmet.

Az UFC-ben a mostani lehet a 14. sikeres címmeccse, amivel abszolút rekorder lenne a szervezetnél. Ebben persze ellenfele, a „Pusztító" becenévre hallgató harcos próbálja majd megakadályozni, akinek szintén lenyűgöző, 12-0-s mérlege van eddigi pályafutása alatt.

Hogy miért is akkor sztár Jones, és mitől olyan elismert, arról inkább beszéljenek a számok. Jelenleg 17 összecsapás óta veretlen a félnehézsúlyú mezőnyben, ami a leghosszabb széria az UFC történetében. Összesen hat olyan bunyóst vert meg, akik egyszer már bajnoknak mondhatták magukat, eddig senkinek sem sikerült ilyen sok egykori elsőt legyőzni. Sosem ütötték ki és sosem kopogtatták, karrierje során mindössze kétszer tudták a földre vinni.

Igazi „ütőgép", eddigi mérkőzésein összesen 1728 találatot vitt be az ellenfeleknek a félnehézsúlyú mezőnyben, ami a legtöbb ebben a súlycsoportban. Egyike annak a két harcosnak az UFC történetében, akik álló helyzetből tudták lefojtani riválisukat a ketrecben.