Társoldalunk:

12 másodpercen múlt Kobe Bryanték élete

2020.02.08. 10:31

13 nappal ezelőtt Kobe Bryant, valamint lánya, Gianna és további 7 személy életét vesztette, amikor az őket szállító helikopter lezuhant a kaliforniai Calabasas közelében. A vizsgálat szerint néhány másodpercen múlt a tragédia.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Szervezet (NTSB) jelentése alapján a helikoptert vezető Ara Zobayan (aki több mint 30 éves tapasztalatával az egyik legrutinosabb pilótának számított, több sztársportolónak és ismert személynek volt a pilótája) a 4000 lábnyi magasságot szerette volna elérni (1219 méter), ezt jelentette az irányítóközpontnak. Azonban csak 2300 lábig (701 méter) ért fel, itt hirtelen süllyedésbe, vagyis inkább zuhanásba kezdett a jármű, majd mintegy 290 kilométer/órás sebességgel a hegyoldalba csapódott. 

Alig maradt valami a helikopterbőlForrás: MTI/AP/Mark J. Terrill

A vizsgálat eddigi eredményei szerint Zobayan elveszítette uralmát a helikopter felett, amikor egy manőverbe kezdett. Különböző kameraképekből kiderült, a gép mindössze 100 lábra (30 méter) volt attól, hogy kiérjen a sűrű ködből a tiszta égbe. Azt is kiszámolták, hogy ehhez körülbelül 12 másodpercre lett volna szükség, ennyin múlt kilenc ember élete.

Kobe és Gianna Bryant megemlékezését február 24-én tartják majd a Los Angeles Lakers csarnoka, a Staples Center mellett.