Elvis lett az NHL legújabb sztárja

Detroit Red Wings v Columbus Blue Jackets GettyImageRank3 hockey SPORT ICE HOCKEY national hockey league sports athelete nhl
COLUMBUS, OH - FEBRUARY 7: Elvis Merzlikins #90 of the Columbus Blue Jackets is introduced prior to the start of the game against the Detroit Red Wings on February 7, 2020 at Nationwide Arena in Columbus, Ohio. Columbus defeated Detroit 2-0. Kirk Irwin/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorozatban másodszor, legutóbbi nyolc mérkőzésén pedig már ötödik alkalommal nem tudtak gólt lőni az ellenfelek a Columbus Blue Jackets újonc lett kapusának, Elvis Merzlikinsnek az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján.

Merzlikinsnek ezúttal nem volt nehéz dolga, a Jackets ellenfele ugyanis a ligautolsó Detroit Red Wings volt, amely összesen 16-szor találta el a kapuját.
Teljesítményével Merzlikins már az első helyen áll a kapusok védési hatékonyságára vonatkozó kategóriában, a felé tartó lövések 93%-át hárította eddig.

A Minnesota Wild a rendes játékidő vége előtt 26 másodperccel szerezte meg a győzelmet a Dallas Stars otthonában, a minden eldöntő találatot Joel Eriksson Ek ütötte. A Wild szélsője, Zach Parisé így győzelemmel ünnepelhette karrierje 1000. NHL-mérkőzését.

Hosszabbítás döntött a Toronto-Anaheim találkozón, amelyen utolsó percében a hazaiak kapitánya, John Tavares volt eredményes emberelőnyből. A Maple Leafs kapujában először védett a héten a Los Angelestől megszerzett Jack Campbell.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets-Detroit Red Wings 2-0
New York Rangers-Buffalo Sabres 2-3
Toronto Maple Leafs-Anaheim Ducks 5-4, hosszabbítás után
Dallas Stars-Minnesota Wild 2-3