20 éves a világ leglátványosabb kosárpassza - videó

PHOENIX SUNS--SACRAMENTO KINGS Horizontal BASKETBALL SPORT-ACTION
Sacramento Kings guard Jason Williams (55) celebrates following the team's first round Western Conference Playoff game victory over the Phoenix Suns at America West Arena in Phoenix, AZ. The Kings won, 89-82, to win the best-of-five series. AFP PHOTO (Photo by BRIAN FITZGERALD / AFP)
Vágólapra másolva!
Napra pontosan 20 évvel ezelőtt, 2000. február 13-án az egész világot elkápráztatta Jason Williams, a Sacramento Kings irányítója.

Ekkor rendezték az észak-amerikai profi kosárligában (NBA) az All Star-hétvégét, amely a fiatalok csatájával, az Újoncok-Másodévesek meccsével kezdődött. Utóbbit erősítette Jason Williams, a Sacramento Kings irányítója, akit a szurkolók imádtak a hihetetlenül látványos megoldásai és a streetballpályáról hozott játékstílusa miatt.

A mérkőzést Williams miatt komoly várakozás előzte meg, mindenki tudta, hogy vannak még olyan trükkök a kalapjában, amiket még senki nem látott. És igazuk is lett.

Az újoncok egyol kimaradt dobása után Raef LaFrentz szedte össze a lepattanót, majd passzolt egyből Williamshez, aki végigrobogott a pályán, végül a háta mögött, könyökkel tette vissza a labdát LaFrentznek. Ha az újonc James Posey nem követ el kemény szabálytalanságot, akkor gólpassz is lehetett volna belőle, viszont így is világhírű lett.

A "Fehér Csoki" becenevet megkapó Williams a Kings mellett játszott a Memphis Grizzliesben és a Miami Heatben is, amellyel 2006-ban bajnoki címet nyert. 2008-ban sorozatos sérülései miatt visszavonult, de 2009-ben visszatért az Orlando Magic színeiben, majd 2011-ben a Memphisben fejezte be végleg.