Társoldalunk:

20 éves a világ leglátványosabb kosárpassza - videó

2020.02.13. 12:34

Napra pontosan 20 évvel ezelőtt, 2000. február 13-án az egész világot elkápráztatta Jason Williams, a Sacramento Kings irányítója.

Ekkor rendezték az észak-amerikai profi kosárligában (NBA) az All Star-hétvégét, amely a fiatalok csatájával, az Újoncok-Másodévesek meccsével kezdődött. Utóbbit erősítette Jason Williams, a Sacramento Kings irányítója, akit a szurkolók imádtak a hihetetlenül látványos megoldásai és a streetballpályáról hozott játékstílusa miatt.

A mérkőzést Williams miatt komoly várakozás előzte meg, mindenki tudta, hogy vannak még olyan trükkök a kalapjában, amiket még senki nem látott. És igazuk is lett.

Az újoncok egyol kimaradt dobása után Raef LaFrentz szedte össze a lepattanót, majd passzolt egyből Williamshez, aki végigrobogott a pályán, végül a háta mögött, könyökkel tette vissza a labdát LaFrentznek. Ha az újonc James Posey nem követ el kemény szabálytalanságot, akkor gólpassz is lehetett volna belőle, viszont így is világhírű lett.

A "Fehér Csoki" becenevet megkapó Williams a Kings mellett játszott a Memphis Grizzliesben és a Miami Heatben is, amellyel 2006-ban bajnoki címet nyert. 2008-ban sorozatos sérülései miatt visszavonult, de 2009-ben visszatért az Orlando Magic színeiben, majd 2011-ben a Memphisben fejezte be végleg.