Tizenegy gólos mérkőzésen kapott ki az NHL címvédője

St. Louis Blues v Vegas Golden Knights GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
LAS VEGAS, NEVADA - FEBRUARY 13: Alex Tuch #89 of the Vegas Golden Knights tips a shot by teammate Jon Merrill #15 (not pictured) past Robert Bortuzzo #41 and Jordan Binnington #50 of the St. Louis Blues to tie the game at 5-5 late in the third period of their game at T-Mobile Arena on February 13, 2020 in Las Vegas, Nevada. The Golden Knights defeated the Blues 6-5 in overtime. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning 3-1-re diadalmaskodott a vendég Edmonton Oilers felett az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján, és ezzel sorozatban kilencedik győzelmét aratta.

A Tampa egyben megszakítás nélkül tizedik hazai mérkőzésén nyert, és orosz kapusa, Andrej Vaszilevszkij az elmúlt húsz fellépéséből 18. sikerét aratta.
A Nashville Predators úgy nyert 5-0-ra a New York Islanders ellen, hogy Craig Smith mesterhármast ütött, míg Juuse Saros mind a 31 lövést hárította.

Még nála is jobban teljesített Cam Talbot, a Calgary Flames kapusa, aki 44 lövést védett, csapata pedig 6-0-ra győzött az Anaheim Ducks vendégeként.

A játéknap egyik rangadóján a Colorado Avalanche hiába vezetett 2-0-ra az első harmad után, a 2018-as bajnok Washington először egyenlített, majd 124 másodperccel a vége előtt TJ Oshie góljával meg is nyerte a mérkőzést.

2018 másik döntőse, a Vegas Golden Knights a címvédő St. Louis Bluest fogadta, amely először játszott, mióta az előző meccsén kitűnő védőjét, Jay Bouwmeestert szívinfarktus miatt újra kellett éleszteni az első harmadban. Az olimpiai és világbajnok bekk azóta jól van, viszont természetesen nem lehet csapata segítségére, amelyben el is kélt volna egy jó védő, a Vegas ugyanis hat gólt ütött, hosszabbításban megszerezve a győzelmet. A Bluesban Zach Sanford mesternégyest lőtt.

Eredmények:
Buffalo Sabres-Columbus Blue Jackets 4-3, hosszabbítás után
Florida Panthers-Philadelphia Flyers 2-6
New Jersey Devils-Detroit Red Wings 4-1
Tampa Bay Lightning-Edmonton Oilers 3-1
Toronto Maple Leafs-Dallas Stars 2-3
Ottawa Senators-Arizona Coyotes 3-2
Minnesota Wild-New York Rangers 3-4, szétlövés után
Nashville Predators-New York Islanders 5-0
Colorado Avalanche-Washington Capitals 2-3
Anaheim Ducks-Calgary Flames 0-6
Vegas Golden Knights-St. Louis Blues 6-5, hosszabbítás után