Jobban van a meccs alatt infarktust kapó olimpiai bajnok hokis

461427091 Horizontal
(From R) Canada's gold medallists Jamie Benn, John Tavares, Jay Bouwmeester, Jonathan Toews and Ryan Getzlaf pose during the Men's Ice Hockey Medal Ceremony at the Bolshoy Ice Dome during the Sochi Winter Olympics on February 23, 2014. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND (Photo by JONATHAN NACKSTRAND / AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiligában szereplő St. Louis Blues játékosa, Jay Bouwmeester helyi idő szerint kedd este szívrohamot kapott az Anaheim Ducks elleni idegenbeli mérkőzés első harmadában. A védő azóta jobban van, szívritmusszabályozót ültettek be neki.

A 36 éves bekk a kispadon esett össze közvetlenül azután, hogy lekorcsolyázott a jégről a befejezett shiftje után. A környezetében álló játékosok azonnal segítségért kiáltottak, de az ellenfél csapatkapitánya, Ryan Getzlaf is bekapcsolódott az újraélesztésbe. A Ducks orvosi stábja azonnal ott termett, és defibrillátorral sikerült újraéleszteni Bouwmeestert, akit már úgy szállítottak kórházba, hogy eszméleténél volt.

Ott már videochatelni is tudott csapattársaival, akiknek viccesen meg is jegyezte, hogy még akkor sem kapott ennyi üzenetet, amikor 2019 júniusában végre magasba emelhette a Stanley-kupát.

Ezzel egyébként ő lett a hokitársadalom legelitebb társaságának, a Triple Gold Clubnak a 29. tagja.

Ennyi játékos mondhatja el magáról, hogy nyert világbajnokságot, olimpiát és Stanley-kupát is.

Bouwmeester egyébként még egy elképesztő eredményt tudhat magáénak: 2005 és 2014 között megszakítás nélkül 737 (!) találkozón lépett jégre, ami minden idők 5. leghosszabb Ironman-sorozata.

A kiváló védőt február 14-én megoperálták, és egy pacemakert (szívritmusszabályzót) ültettek be neki. Ezzel minden bizonnyal véget ért a pályafutása (1240 alapszakasz- és 75 playoffmeccs után), viszont ennél sokkal fontosabb, hogy életben van.