Vágólapra másolva!
Az 1980-as évek egyik NBA-sztárja, Marques Johnson látva a hétvégi All-Star-gála zsákolóversenyét, kedvet kapott hozzá, hogy 64 évesen ő is mutasson egy kunsztot.

Derrick Jones Jr. óriási csatában győzte le Aaron Gordont az NBA hétvégi All-Star-gálájának zsákolóversenyén. Az egymást túllicitáló, bárkit átugró (Gordon a 226 centi magas boston Tako Fall fölött is átrepült) fiatalokat látva Marques Johnson is kedvet kapott egy trükkhöz. Ő viszont nem egy égimeszelő sporttársat, hanem egyenesen két ropogós tacót ugrott át a háza előtti palánk előtt.

Mentségére - bár nincs rá szüksége - szóljon, hogy Marques Johnson 64 éves, szóval a rugói egy kicsit már megkoptak, és az egykori 201 centis magasság is csak az évkönyvekben maradt meg – pedig fénykorában nem akármilyen játékos volt. 1977-ben a harmadik helyen választotta ki a drafton a Milwaukee Bucks, ahol 1984-ig játszott, ez idő alatt négyszer is (1979-81 és 1983) pályára lépett az All-Star-gálán, ötödik meghívását pedig már a Los Angeles Clippers játékosaként érdemelte ki.

8-as mezét visszavonultatta a Bucks, ahogy az 54-est is egykori egyetemi csapata, az UCLA (University of California Los Angeles), amelyikkel 1975-ben országos bajnoki címet nyert. NBA-karrierjét 20,1 pontos átlaggal zárta, de a kereken 7 lepattanó és a 3,6-os gólpassz átlag sem mutat rosszul. 2013-ban beválasztották az egyetemi kosárlabda (NCAA Basketball) Hírességek Csarnokába.