Vágólapra másolva!
Indianapolisban, az észak-amerikai profi amerikaifoci-ligába jelentkező egyetemisták felmérésén a fekvenyomás hozta a legnagyobb meglepetést.

Az évente megrendezett combine-on a 32 csapat edzői árgus szemekkel figyelik a fiatalokat, akik közül aztán majd válogathatnak a tavaszi drafton. Az ügyességi és erőfeladatok teljesítése komoly felkészültséget igényel, de nem muszáj mindenkinek minden számba beneveznie, hiszen egy rúgójátékosnak (punter és kicker) például nem kell herkulesi erővel bírnia. Nem így gondolkozott Michael Turk, az Arizona Egyetem puntere, aki benevezett a 225 fontos (kb. 102,5 kg) fekvenyomásba, és mindenkinek tátva maradt a szája.

A súllyal szinte dekára megegyező tömegű (226 font, azaz kb. 103 kilós) Turk 25-ször nyomta ki a 225 fontot! Ezzel a produkcióval pedig igencsak szégyenbe hozta a játék erős legényeit, az elkapókat (wide receiver) és a tight endeket: előbbiek közül mind a 33-at lenyomta, utóbbiak közül egyetlen egy tudott nála többet nyomni a padon. Hogy mennyire nem a punterek műfaja a fekvenyomás: Turk volt az egyetlen a poszton, aki vette a bátorságot és benevezett erre a számra.

Turk a szezon elején a Lafayette-től került a Sun Devilshez, ahol 12 meccsen 59 alkalommal kellett puntolni, ami átlagban 46 yardra sikerült neki, köztük egy 75 yardos, igen jól eltalált labdával. Huszonegyszer rúgta a labdát 50 yardnál messzebbre, és, ami nem kevésbé fontos, hogy az 59 rúgásából mindössze hatszor tudta a rivális rávinni a labdát az arizonaiak védelmére.

Michael Turk focista családból származik, a bácsikája, Matt Turk 17 szezont húzott le az NFL-ben, ahol megfordult jó néhány csapatban, így a Houston Texansban, a Washington Red Skinsben, a Miami Dolphinsban, a Jacksonville Jaguarsban, a New York Jetsben és a St. Louis Ramsben is.